Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata de termoizolatii va creste

I.D. Materiale /

Cladirile nou construite sunt cele mai mari consumatoare de produse de termoizolatie.

Piata de termoizolatii din Romania a inregistrat in 2012 un volum de aproximativ 4,3 milioane mc, iar piata este in crestere. Se preconizeaza ca in 2015 aceasta va atinge 5,6 milioane mc, potrivit studiilor realizate de compania Xella, producator de materiale de izolatie.

Dintre produsele existente pe piata locala cea mai mare cota o are polistirenului expandat este de 50%. Grosimea medie a izolatiei folosite se situeaza intre 8-10 cm. 40% din materiale de termoizolatie sunt utilizate pentru termoizolarea peretilor exteriori diferenta fiind folosita pentru termoizolarea peretilor interiori, pardoseli si acoperisuri, a precizat Marius Dragne, CEO Xella.

In prezent cele mai multe cladiri aflate in proces de reabilitare sunt case unifamiliale, 46,1%. Blocurile de locuinte reprezinta doar 11,4% din constructiile aflate in reabilitare termica. Astfel, se constata ca segmentul rezidential asigura 62% consumul pietei de termoizolatii.

Pana in 2020 Romania s-a angajat sa reabiliteze 90% din cladiri. Pana la momentul actual au fost reabilitate 3.500 cladiri reprezentand 1% din fondul locativ.

Capitala este cea mai activa la acest capitol, in oras au fost reabilitate 10% dintre cladiri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional