Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Piaţa de uşi industrialeCreşte concurenţa pe hale industriale şi pe centre logistice

F.A. Companii /

Piaţa uşilor secţionale a depăşit 30 milioane de euro anul trecut, conform studiului de piata realizat de IBC Focus pe acest segment

Chiar dacă a fost an de criză economică, doar 38% din jucătorii din piaţă au raportat o scădere a vânzărilor în anul 2010 faţă de 2009.

Pe cealaltă parte, 44% dintre firmele producătoare sau importatoare de uşi secţionale au declarat că afacerile lor au înregistrat creşteri ale cifrei de afaceri în anul 2010 faţă de 2009 iar 18% au văzut o stagnare.

Doar 1 din 4 (26%) firme estimează o scădere a vânzărilor în anul 2011 faţă de 2010, în timp ce mai mult de jumătate dintre jucătorii din piaţa uşilor industriale estimează o creştere a vânzărilor pentru anul în curs.

Creşte concurenţa şi orientarea firmelor pe hale industriale şi pe centrele logistice, în timp ce proiectele de retail rămân la acelaşi nivel de interes faţă de anul 2010.

Dacă în 2010 cele mai multe venituri veneau din vânzările de uşi industriale la hale industriale (35%), urmate de Centre logistice şi depozitare, în prezent firmele şi-au crescut interesul în special faţă de centrele logistice şi depozitare.

Orientarea jucătorilor spre piaţa logistică este susţinută şi de evoluţia şantierelor din România. Conform analizei semestriale realizată de IBC Focus pe baza celei mai mari baze de date cu şantiere din ţară: www.raportuldeinvestitii.ro într-adevăr, numărul de şantiere reprezentând centre logistice şi depozitare a crescut în primele şase luni ale anului 2011 cu peste 25% faţă de perioada similară a anului 2010.

O altă zonă cu potenţial pentru firmele ce furnizează porţi şi uşi industriale o reprezintă investiţiile de tipul spălătoriilor auto, cât şi atelierele şi spaţiile de reciclare, ambele domenii înregistrând o creştere cu 100% a numărului de Investiţii în primele şase luni ale anului 2011 faţă de perioada similară a anului 2010.

În perioada iunie - august 2011, IBC Focus a iniţiat primul studiu al pieţei porţilor industriale. Au fost intervievate peste 100 de companii care comercializează şi montează uşi industriale. Au fost validate 95 răspunsuri şi studiul răspunde unor întrebări esenţiale pentru jucătorii din piaţă.

TOP 3: Motive pentru care jucătorii din piaţă pierd contracte în faţa concurenţei :

- Nu află din timp de proiectele/ şantierele de interes;

- Preţul produselor oferite de concurenţă este mai mic;

- Concurenţa are oameni de vânzări mai buni/mai mulţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional