Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata de utilaje, revenire in 2011

I.D. Materiale /

Piata de utilaje, revenire in 2011

Livrarile de utilaje de constructii s-au ridicat in anul trecut la 1209 unitati, in crestere cu 79 % fata de anul anterior cand au fost livrate 676 unitati, potrivit unui studiu realizat de Asociatia Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC).

Cu toate acestea fata de perioada de boom a constructiilor 2008, cand au fost livrate 3300 de unitati, scaderea este semnificativa.

Pe categorii de utilaje cea mai mare crestere a fost inregistrata in 2011 la utilajele pentru drumuri (compactoare, repartitoare de asfalt, etc.) care au cunoscut o sporire a livrarilor de 182 % fata de 2010. Cautare au avut si utilajele terasiere (excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, etc.), care in anul 2011 au inregistrat o crestere de 75% fata de anul 2010.

Utilajele complementare (macarale, betoniere purtate sau stationare, concasoare, etc.) au cunoscut in 2011 o crestere a livrarilor de 70%.

Desi nivelul vanzarilor este in continuare foarte departe de maximul istoric inregistrat in 2008 ne apropiem de o situatie care reflecta capacitatea reala de absorbtie a pietei din tara noastra, considera reprezentantii ADUC.

Pentru anul 2012, se preconizeaza o mentinere a trendului de crestere a volumelor insa cu o dinamica mai redusa fata de anul pe care l-am incheiat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional