Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piaţa globală a roboţilor de construcţii, estimată la 190 milioane dolari în 2025

Materiale /

Piaţa globală a roboţilor de construcţii, estimată la 190 milioane dolari în 2025
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa mondială a roboţilor pentru construcţii va înregistra o creştere anuală agregată (CAGR) de peste 20% în perioada 2019-2025, potrivit unei analize Research And Markets, care menţionează că industria construcţiilor este una dintre puţinele industrii din lume care se bazează în principal pe forţa de muncă manuală, drept pentru care adoptarea automatizării încă este redusă.

    Dar, această tendinţă este de aşteapt să se schimbe, ca urmare a creşterii numărului de start-up-uri şi a jucătorilor care, în ultimii ani, s-au concentrat tot mai mult pe imprimarea 3D a clădirilor, potrivit Research And Markets, care adaugă că un rol îl au şi investiţiile în creştere realizate de producătorii de utilaje în domeniul vehiculelor şi echipamentelor autonome destinate construcţiilor.

    Conform Research And Markets, un alt factor de dezvoltare a roboţilor pentru construcţii este nevoia din ce în ce mai mare de clădiri eficiente din punct de vedere energetic şi rentabile.

    "Factorii menţionaţi sunt aşteptaţi să stimuleze piaţa globală a roboţilor de construcţii, estimată la aproximativ 190 de milioane de dolari până la sfârşitul anului 2025", scrie raportul.

    Utilajele de pe această piaţă includ roboţi de imprimare 3D, roboţi de demolare, roboţi de zidire, vehicule şi echipamente de construcţii autonome. După tipul lor, aceşti roboţi sunt cartezieni, cilindrici, sferici, umanoizi, de asamblare a conformităţii selective (SCARA), roboţi delta şi articulaţi, potrivit sursei citate.

    Analiza precizează că America de Nord este principalul generator de venituri pe piaţa globală a roboţilor de construcţii, cu o pondere majoră din partea SUA.

    Totodată, Asia-Pacific este una dintre regiunile cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa globală a roboţilor de construcţii, evoluţii importante fiind consemnate în China, Japonia şi Coreea de Sud, potrivit analizei.

    Research And Markets arată că ţările care au generat o parte majoră a veniturilor pe piaţa globală a roboţilor pentru construcţii au fost, în 2018, SUA, Germania, China, Japonia, Coreea de Sud, Franţa şi Danemarca, iar o parte semnificativă a acestor venituri au venit de pe segmentul roboţilor de demolare, a vehiculelor şi echipamentelor autonome de construcţii.

    "Numărul din ce în ce mai mare de activităţi de renovare a clădirilor în Europa şi SUA este unul dintre factorii majori care determină cererea de roboţi de demolare, deoarece aceştia elimină într-o mare măsură activităţile de muncă intensivă din procesul de demolare", notează analiza, adăugând: "Companii precum Volvo, Caterpillar şi Komatsu sunt concentrate pe dezvoltarea de vehicule şi echipamente autonome de construcţii".

    Analiza anticipează că pe piaţa roboţilor de construcţii, utilajele de tipărire 3D se vor extinde într-un ritm alert, în principal datorită investiţiilor în creştere a multor furnizori mai mici de profil.

    "Imprimarea 3D este mai rapidă în comparaţie cu activităţile tradiţionale de construcţii, iar probabilitatea apariţiei erorilor în construcţie este mai mică la utilizarea roboţilor, deoarece modelul care urmează să fie construit este deja proiectat cu exactitate şi transmis imprimantei 3D", potrivit studiului, care mai estimează că pe viitor va spori cererea de roboţi umanoizi în construcţii, care vor înlocui lucrătorii şi vor ajuta companiile din domeniu să rezolve criza forţei de muncă.

    Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie Industrială Avansată din Japonia (AIST) a dezvoltat un robot umanoid, HRP-5P, în 2018. HRP-5P este aşteptat să rezolve în parte problemele legate de deficitul de forţă de muncă din Japonia, prin îndeplinirea mai multor sarcini asociate construcţiilor.

    Piaţa globală a roboţilor de construcţii este dominată de Built Robotics, Brokk, Caterpillar, Construction Robotics, Fastbrick Robotics, Komatsu, Apis Cor, Blueprint Robotics, Constructions-3D şi Husqvarna, companii concentrate pe dezvoltarea de imprimante 3D, roboţi de demolare şi zidărie, vehicule şi echipamente autonome.

    Conform analizei, alţi vânzători majori de astfel de echipamente sunt Avant Tecno, Contour Crafting Corporation, CyBe Construction, ICON build, MudBots, S-Squared 3D Printers, Total Kustom, Volvo şi XtreeE.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional