Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Plăci de ciment Aquapanel

F.A. Materiale /

Sistemele Aquapanelcompletează paleta soluţiilor uscate în domeniul construcţiilor pe care grupul Knauf o oferă în România.

Placa de ciment Aquapanelconţine un miez de ciment Portland, cu adaosuri de perlită şi argilă expandată, între două straturi de plasă de fibră de sticlă înglobate într-un lapte de ciment.

Sistemul Aquapanelpentru exterior deţine avantajele sistemelor uscate de tip gips carton şi rezistenţa unui perete de zidărie. Acest sistem deşi este cu 65% mai uşor decât un perete de zidărie oferă aceleaşi caracteristici cu privire la izolarea fonică, termică şi de protecţie la foc.

Compoziţia celor două tipuri de plăci pentru Interior şi Exterior oferă o flexibilitate ridicată permiţând realizarea de faţade curbate şi pereţi interiori curbaţi cu o rază de curbură de minim 1,00 m.

Sistemul Aquapanelpentru interior este conceput pentru spaţii cu umiditate mare precum piscine, saune, băi sau bucătării. Este rezistent la acţiunea apei, nu se degradează şi nu dezvoltă mucegai sau bacterii. Se poate finisa atât prin gletuire şi zugrăvire, cât şi prin aplicarea de plăci ceramice cu greutate de până la 50 de kilograme pe metru pătrat.

Datorită tehnologiei de fabricaţie, prelucrarea acestor plăci este rapidă şi uşoară, similară cu tehnologia de punere în operă a gipscartonului. Placa are o grosime de 12.5 mm şi aplicarea se face pe o structura de susţinere din profile metalice sau din lemn. Acest tip de placă oferă arhitecţilor o alternativă ideală la plăcile din material lemnos, la pereţi masivi din zidarie sau la sistemele similare.

Sistemul de şapă uscată Aquapanelprin punerea în operă în regim uscat, nu necesită timp de uscare fiind circulabil imediat după montare şi suportă toate tipurile de finisaj, inclusiv parchetul. Acest sistem constituie o alternativă ideală la şapa de ciment convenţională îndeosebi datorită greutaţii sale mult mai reduse şi uşurinţei de punere în operă. Şapa uscată Aquapanel suporta toate tipurile de încălzire prin pardoseală.

Domeniul de aplicare al acestor sisteme este foarte larg şi cuprinde toate tipurile de construcţii, fiind aplicabil în complexe rezidenţiale, spitale, hoteluri, şcoli, cafenele, restaurnate, teatre, cinematografe, săli de conferinţă şi multe altele.

Placa de ciment Aquapanel 900x2400 are preţ orientativ (la un distribuitor) de 54,50 lei/mp (TVA inclus).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional