Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Plasticul - materialul viitorului

I.D. Materiale /

Stephan Nicolay, chairman al IBK Institutul de constructii cu materiale plastice din Frankfurt

Stephan Nicolay, chairman al IBK Institutul de constructii cu materiale plastice din Frankfurt

Noile dezvoltari tehnologice ne demonstreaza ca plasticul poate fi plasat in topul materialelor utilizate pentru proiectele arhitecturale, datorita versatilitatii acestuia - poate fi usor modelat, isi poate schimba cu usurinta forma, culoarea si consistenta, in functie de necesitati, apreciaza arhitectul Stephan Nicolay, chairman al IBK Institutul de constructii cu materiale plastice din Frankfurt.

Proiectele experimentale ne arata ca, atunci cand discutam despre utilizarea plasticului in producerea ferestrelor pentru locuintele pasive, trebuie sa luam in considerare faptul ca, spre deosebire de sticla, acesta isi pastreaza transparenta clara indiferent de grosime, si este mult mai usor. Calitate care il recomanda pentru suprafetele mari de ferestre, tot mai solicitate in noile proiecte arhitecturale - indiferent ca discutam despre cladiri de birouri sau locuinte, considera Stephan Nicolay.

Mai mult, Nicolay scoate in evidenta si coeficientul ridicat de izolare termica al plasticului - un mare atu in conditiile in care, la nivel european, se solicita o optimizare cat mai buna a consumului de energie. Astfel, avand ferestre fabricate din plastic, cladirile vor fi mult mai bine izolate, consumand mai putina energie termica si electrica.

"Orientarea tot mai mare a beneficiarilor catre produsele superioare calitativ indica trend-ul ascendent spre care se indreapta Romania, inscriindu-se astfel in tendintele europene. Deocamdata, oamenii au o perceptie usor eronata asupra plasticului, asociindu-l mai ales cu ambalajele peste care ne lovim zilnic. Putini sunt cei care iau in considerare, insa, faptul ca plasticul este utilizat pentru crearea hublourilor avioanelor sau pentru saltelele de dormit. In viitorul apropiat, sunt convins ca plasticul va deveni materialul cel mai utilizat atunci cand discutam despre proiecte arhitecturale moderne. In acest sens, apreciez implicarea si eforturile companiei VEKA Romania de educare a consumatorilor, cat si interesul sau catre inovatie si solutii performante de clasa A", a declarat Nicolay.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional