Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Porotherm 36,5 TermoPlus - noua soluţie inovatoare de la Wienerberger

Materiale /

Porotherm 36,5 TermoPlus - noua soluţie inovatoare de la Wienerberger
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Porotherm 36,5 TermoPlus este o nouă soluţie inovatoare de la Wienerberger, care constă într-un bloc ceramic şlefuit cu inserţii de vată minerală bazaltică.

    În acest moment, această soluţie este unică pe piaţa din ţara noastră, după cum apreciază reprezentanţii companiei, arătând că, pentru zidăria realizată cu Porotherm 36,5 TermoPlus, nu este necesar un sistem de termoizolaţie suplimentar: "Combinând argila arsă şi vata minerală, Porotherm 36,5 TermoPlus contribuie la calitatea aerului pentru o viaţă sănătoasă în interiorul locuinţei, fără mucegai, menţinând temperatura optimă în orice condiţii. Sistemul de zidărie realizat cu blocul ceramic şlefuit Porotherm 36,5 TermoPlus împreună cu spuma adezivă Porotherm Profi Dryfix sau mortarul în rost subţire Porotherm, asigură o execuţie rapidă pentru o construcţie performantă energetic".

    Componentele sistemului de zidărie ceramică termoizolantă Porotherm sunt blocurile ceramice şlefuite cu inserţii de vată minerală bazaltică Porotherm 36,5 TermoPlus şi Porotherm 36,5 1/2 TermoPlus, împreună cu una din soluţiile inovatoare:

    - spuma adezivă Porotherm Profi DRYFIX sau

    - mortarul Porotherm în rost subţire.

    Aplicarea cordoanelor de spumă se poate face şi prin intermediul unui accesoriu de prelungire a pistolului "Y", ce contribuie la reducerea timpului de lucru. Aplicarea mortarului Porotherm în rost subţire se face cu ajutorul rolei speciale.

    Pentru îndeplinirea cerinţelor specificate din codul de proiectare seismică, în rosturile orizontale ale zidăriei vor fi dispuse elemente metalice din oţel inoxidabil. Pe durata execuţiei zidăriei termoizolante Porotherm, aceasta va fi protejată împotriva infiltrării apei prin intermediul unor folii hidroizolante.

    Wienerberger este unul dintre cei mai mari producători de blocuri ceramice din lume şi unul dintre cei mai importanţi producători din Europa de cărămizi pentru faţadă şi ţigle ceramice. Soluţiile complete oferite de grupul Wienerberger prin mărcile Porotherm, Terca şi Tondach sunt caracterizate de durabilitate, confort, siguranţă şi performanţă energetică.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional