Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Preturile de tranzactionare ale apartamentelor s-au redus usor in primul semestru

A.D. Locuinţe /

Preturile de tranzactionare ale apartamentelor s-au redus usor in primul semestru

Pretul mediu de tranzactionare al apartamentelor vechi s-a diminuat cu 1,1% la nivel national in primul semestru din 2013 fata de al doilea semestru din anul precedent, ajungand la 689 euro pe mp util, potrivit unui raport realizat de compania de evaluare si consultanta Darian, in baza evolutiei din 27 de orase resedinta de judet.

Cele mai importante reduceri de pret s-au inregistrat in Arad (-4,4%), Ploiesti (-4,1%) si Deva (-2,9%). Preturile au crescut doar in Sibiu (+1,1%) Galati (+0,7%) si Targu Mures (+0,1%).

In Bucurestui, pretul mediu a ajuns la 959 euro pe mp util, fata de 961 euro pe mp util in semestrul II din 2012 (-0,2%).

Conform analizei, cele mai ieftine apartamente vechi in orasele resedinta de judet se regaseau in primul semestru in Sfantu Gheorghe (Covasna). Aici, pretul mediu de tranzactionare a fost de 438 euro pe mp. Apartamente vechi mai ieftine de 500 de euro pe mp se regaseau si in Resita (447 euro pe mp), Alexandria (450 euro pe mp) si Baia Mare (487 euro pe mp).

La polul opus, cele mai scumpe apartamente vechi erau cele in Bucuresti (959 euro pe mp), Cluj-Napoca (956 euro pe mp) si Timisoara (865 euro pe mp).

Reduceri mai mici la apartamente noi

In cazul apartamentelor noi, pretul mediu de tranzactionare la nivel national (27 orase) a fost in primul semestru din 2013 de 778 euro pe mp util, fata de 783 euro pe mp util in semestrul al doilea din 2012 (-0,7%), potrivit Darian.

In ansamblu, preturile s-au diminuat cel mai mult in Ramnicu Valcea (-3,1%), Deva (-2%) si Timisoara (-1,9%). Preturile au crescut doar in Galati (+0,9%), Sibiu (+1%), Timisoara si Oradea (+0,1%).

In Bucuresti, pretul mediu s-a redus cu 0,1%, de la 1.141 la 1.140 euro pe mp util.

Cele mai mici preturi de tranzactionare in orasele resedinta de judet au caracterizat municipiile Baia Mare (521 euro pe mp), Slatina (563 euro pe mp) si Satu Mare (572 euro pe mp).

In schimb, cele mai scumpe apartamente noi s-au tranzactionat in Bucuresti (1.140 euro pe mp), Cluj-Napoca (983 euro pe mp), Iasi (964 euro pe mp), Timisoara (940 euro pe mp) si Brasov (932 euro pe mp), conform aceleiasi surse.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional