Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Prima Casa dispune de fonduri pentru tot anul

A.D. Locuinţe /

Prima Casa dispune de fonduri pentru tot anul

Programul "Prima Casa" dispune de suficiente fonduri in 2013 pentru a face fata ritmului actual al cererilor pentru achizitia de locuinte prin instrumentul guvernamental, a declarat Irina Constantinescu, director coordonator al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), in cadrul Conferintei Nationale a Brokerilor Imobiliari.

Din cele aproximativ 800 de milioane de euro alocate programului in 2013, mai sunt disponibile in jur de 570 de milioane de euro. In primul trimestru al anului au fost achizitionate prin program 6.000 de locuinte, solicitand o finantare de 210 milioane de euro.

In comparatie, anul trecut au fost cumparate prin program 27.000 de locuinte, reprezentand o finantare de peste un miliard de euro, cea mai mare valoare anuala de la lansarea programului, in 2009.

In 2013 a crescut ponderea locuintelor noi (construite dupa anul 2008) achizitionate prin program, respectiv 34%, fata de 31% in anul precedent si sub 30% in primii ani ai programului. Cele mai cautate tipuri de locuinte au fost cele cu doua camere (51%), urmate de cele cu 3 camere (28%) si o camera (12%).

Din 2009 si pana in prezent au fost tranzactionate prin "Prima Casa" 87.000 de locuinte, pentru care a fost asigurata o finantare de 3,18 miliarde de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional