Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primaria Botosani construieste un cartier pe terenul armatei

I.D. Locuinţe /

Primaria Botosani este interesata sa preia in administrare un teren din zona Lebada in scopul construirii unui cartier de locuinte ieftine pentru tineri. Imobilul se afla in proprietatea armatei care solicita in schimbul acestuia un numar de locuinte pentru cadrele militare din municipiul Botosani.

Discutii cu privire la acest transfer au fost purtate intre Ovidiu Portariuc, primarul Botosaniului, si Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, in cadrul intalnirii de luni, 18 februarie.

Ovidiu Portariuc, a declarat:

"Am convingerea ca in scurt timp vom putea face transferul terenului de la minister catre primarie. Asta inseamna ca am putea incepe lucrarile chiar in aceasta vara. Voi initia deja discutii cu mai multe firme de constructii. Obiectivul meu e ca pretul final pentru un apartament de doua camere sa nu depaseasca 15.000 de euro. Vom avea in vedere si un sistem avantajos de creditare."

Conform celor stabilite in cadrul intalnirii, locuintele prevazute in proiect vor trebui sa fie finalizate in maxim trei ani de zile de la data transferului terenului din proprietatea Armatei catre administratia publica locala.

Numarul de locuinte ce va fi cedat Ministerului Apararii Nationale va fi stabilit in negocierile ulterioare, in functie de costul pe locuinta si de suprafata care va face obiectul transferului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional