Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primul hotel din spaţiu, aşteptat să fie inaugurat în 2027

Internaţional /

Primul hotel din spaţiu, aşteptat să fie inaugurat în 2027
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    John Blincow, şeful Orbital Assembly, societatea care construieşte hotelul: "Epoca de aur a călătoriilor spaţiale este foarte aproape"

    Primul hotel din spaţiul cosmic, care se va numi Voyager Station, este prognozat să fie deschis în 2027, construcţia urmând să înceapă în 2025, potrivit societăţii care va realiza acest proiect, Orbital Assembly Corporation.

    Amintim că, în 2019, societatea californiană Gateway Foundation a prezentat un plan de construcţie a unui hotel în stilul unei nave de croazieră care ar putea pluti deasupra atmosferei Pământului. Conceptul - cunoscut sub numele de Staţia Von Braun - prezenta 24 de module conectate prin ascensoare, care alcătuiesc o construcţie circulară ce orbitează Pământul. Acum, după doi ani de la momentul res­pectiv, hotelul are un nou nume - Voyager Station -, iar constructorul este Orbital Assembly, o societate nouă condusă de fostul pilot John Blincow, care se află şi în fruntea Gateway Foundation.

    John Blincow a declarat, citat de CNN Travel, că au existat unele întârzieri în realizarea proiectului din cauza pandemiei de Covid-19, iar construcţia hotelului va începe în 2025, pentru ca deschiderea lui să devină realitate în 2027.

    "Încercăm să facem publicul să realizeze că "epoca de aur" a călătoriilor spaţiale este foarte aproape. Se apropie. Se apropie repede", a spus Blincow.

    Tim Alatorre, arhitect principal la Orbital Assembly, a declarat că estetica hotelului este un răspuns direct la filmul lui Stanley Kubrick "2001: Odiseea spaţială".

    Hotelul din spaţiu, considerat de lux, va include apartamente, baruri şi restaurante. Pe această staţie spaţială vor putea fi derulate activităţi recreative care nu pot fi realizate pe Pământ.

    Numele iniţial al hotelului, Staţia Von Braun, a fost ales deoarece conceptul unităţii de cazare a fost inspirat de desenele vechi de 60 de ani ale lui Wernher von Braun, un inginer aerospaţial, pionier al tehnologiei rachetelor, mai întâi în Germania şi ulterior în SUA. În timp ce trăia în Germania, von Braun a fost implicat în programul de dezvoltare a rachetelor naziste, ceea ce a dat naştere controverselor legate de numele hotelului spaţial. În situaţia dată, numele hotelului a fost schimbat.

    Turiştii ar putea fi aduşi în noul hotel de rachetele StarShip ale SpaceX. Deocamdată, nu sunt cunoscute tarifele pentru cazarea la hotelul spaţial, dar deja se pot face rezervări.

    La această unitate spaţială vor putea să se cazeze circa 400 de persoane. Voyager Station este proiectat să funcţioneze cu gravitaţie artificială. Astfel, Voyager va fi o staţie spaţială rotativă concepută pentru a produce nivele variabile de gravitaţie artificială prin creşterea sau scăderea ratei de rotaţie, potrivit constructorului, care menţionează că gravitaţia artificială sau simulată este esenţială pentru locuirea pe termen lung în spaţiu.

    Conform constructorului, vor fi necesare aproximativ 44 de lansări ale navei pentru a trimite toate piesele staţiei Voyager pe orbită, unde vor fi asamblate de poduri şi drone operate de echipajele de lucru care stau în Centrul de Operare şi Control situat în inelul interior. Staţia Voyager va fi pe o orbită sincronă solară şi le va oferi turiştilor o vedere asupra întregii suprafeţe a Pământului. Voyager va avea 24 de module de locuit, fiecare de 20 de metri lungime şi 12 metri lăţime.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional