Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Producţia de oţel a Chinei a ajuns la un nivel record

Internaţional /

Producţia de oţel a Chinei a ajuns la un nivel record
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Preţul futures al barelor de oţel a urcat cu peste 60% la Shanghai Futures Exchange, de la finele lui septembrie până la mijlocul lunii martie, însă ulterior a pierdut 20%

    China, ţară care realizează 50% din oţelul mondial, a obţinut o producţie record în martie, în baza cererii din infrastructură şi sectorul construcţiilor.

    Potrivit Biroului Naţional de Statistică de la Beijing, producţia de oţel brut din China a crescut cu 1,8% în martie, în ritm anual, ajungând la 72 de milioane de tone. China a produs, în medie, 2,323 milioane de tone de oţel, depăşind recordul anterior atins în iunie 2016: 2,32 milioane de tone.

    În primele trei luni din 2017, producţie de oţel a Chinei a însumat 201,1 milioane de tone, fiind cu 4,6% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

    Oţelăriile din China au profitat de creşterea preţurilor de pe piaţa de profil, până la mijlocul lunii martie, în condiţiile în care cheltuielile din infrastructură şi sectorul imobiliar au alimentat cererea. Dar, avansul preţurilor nu a fost de durată, cotaţiile scăzând ulterior din cauza stocurilor mari din domeniu, generate de faptul că producţia a crescut într-un ritm mai rapid decât consumul, conform BMI Research.

    Analiştii anticipează că preţul oţelului va scădea în continuare.

    Preţul futures al barelor de oţel a urcat cu peste 60% la Shanghai Futures Exchange, de la finele lui septembrie 2016 până la mijlocul lunii martie, ajungând la cel mai ridicat nivel de după 2013, conform Bloomberg. Ulterior, însă, preţul a pierdut circa 20% şi era, în a doua parte a lunii aprilie, de 2.912 yuani (423 dolari) tona.

    Worldsteel: "Cererea globală de oţel va spori cu 1,3% în 2017"

    Cererea globală de oţel va înregistra, anul acesta, un avans mai mare decât arătau estmările anterioare, potrivit Asociaţiei Mondiale a Oţelului, care anticipează o redresare a cererii în economiile dezvoltate, respectiv accelerarea creşterii pe pieţele emergente şi cele dezvoltate, în special în Rusia, Brazilia şi India.

    Conform asociaţiei, cererea de profil va creşte cu 1,3% în 2017, la 1,535 miliarde de tone, iar anul viitor - cu 0,9%, la 1,549 miliarde de tone.

    Asociaţia Mondială a Oţelului (Worldsteel) anticipa, în octombrie, că cererea mondială de oţel va creşte cu 0,5% în anul curent.

    Worldsteel a precizat către finele lunii aprilie: "Anticipăm că Rusia şi Brazilia vor ieşi, în sfârşit, din recesiune. Economia Indiei este aşteptată să-şi reia creşterea. Oricum, economia Chinei este aşteptată să înregistreze o rată de expansiune mai redusă anul acesta".

    Conform Worldsteel, cererea de oţel din China va stagna în 2017 la 681 de milioane de tone, iar în 2018 va scădea cu 2%, la 667,4 milioane de tone, în condiţiile în care se reduc efectele stimulentelor acordate de guvern pentru infrastructură, anul trecut.

    În schimb, Worldsteel preconizează că cererea de oţel din economiile emergente şi dezvoltate, excluzând China, va spori cu 4% anul acesta, la 452,7 milioane de tone, respectiv cu 4,9% anul viitor, la 474,9 milioane de tone.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional