Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Productia din industria constructiilor metalice incepe sa creasca

I.D. Materiale /

Usoara crestere a productiei in industria constructiilor metalice

Productia din industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exclusiv masini, utilaje si instalatii) a crescut ca serie bruta cu 0,1% si cu 0,2% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate in luna noiembrie fata de luna precedenta, potrivit datelor culese de Institutul National de Statistica.

Comparativ cu aceeasi luna a anului 2010, productia din industria constructiilor metalice a scazut in noiembrie 2011 cu 3,3% ca serie bruta si cu 0,9% ca serie ajustata.

Luand in considerare perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2011 si acelasi interval al anului 2010 s-a inregistrat o scadere de 1,2% ca serie bruta si de 0,9% ca serie ajustata.

Un pas mare in luna noiembrie pentru productia din industria metalurgica

In ce priveste industria metalurgica productia din acest sector a crescut cu 11,3% ca serie bruta si cu 13% ca serie ajustata in luna noiembrie in comparatie cu luna precedenta. Fata de luna noiembrie 2010 cresterea inregistrata a fost de 16,2% ca serie bruta si cu 15,7% ca serie ajustata.

Comparand perioda 1 ianuarie-30 noiembrie 2011 cu aceeasi perioda a anului trecut cresterea rezultata este de 6,6% ca serie bruta si 6,8% ca serie ajustata.

Cresteri semnificative ale productiei fata de 2010

Productia din industria de prelucrare a lemnului (fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite) a fost in scadere cu 2,6% ca serie bruta si 2,4% ca serie ajustata in noiembrie 2011 fata de luna precedenta.

In comparatie cu aceeasi luna a anului 2010 in luna noiembrie 2011 s-a realizat o crestere a productiei de 10% ca serie bruta si de 9,5% ca serie ajustata.

Fata de primele 11 luni ale anului 2011 in aceeasi perioada a anului trecut s-a inregistrat o crestere a productiei cu 13,4% ca serie bruta si cu 13,5% ca serie ajustata.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional