Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Producţia mondială de oţel scade din cauza pandemiei de coronavirus

Materiale /

Producţia mondială de oţel scade din cauza pandemiei de coronavirus
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Aceasta s-a redus cu 1,4% în primul trimestru din 2020, respectiv cu 6% în martie

    Cantitatea de oţel furnizată pieţei de UE s-a diminuat cu 10% în trimestrul întâi, iar cea din America de Nord - cu 4%

    Producţia de oţel din cele 64 de ţări care raportează la Asociaţia Mondială a Oţelului a atins 443 de milioane de tone în primul trimestru din acest an, în scădere cu 1,4% comparativ cu acelaşi interval din 2019. Cifrele oficiale arată că, în martie 2020, producţia mondială de profil a fost de 147,1 milioane de tone, cu 6% mai mică decât în aceeaşi lună din 2019, din cauza dificultăţilor generate de pandemia de Covid-19.

    Potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Mondială a Oţelului în aprilie, Asia a produs 315,2 milioane de tone de oţel brut în primele trei luni din anul curent, în declin cu 0,3% faţă de trimestrul întâi din anul anterior. Uniunea Europeană a produs 38,3 milioane de tone de oţel în primul trimestru din anul curent, mai puţin cu 10% comparativ cu intrervalul similar din 2019. America de Nord a furnizat pieţei de profil 29,5 milioane de tone, mai puţin cu 4% faţă de trimestrul întâi din 2019.

    În martie 2020, China a produs aproape 79 de milioane de tone de oţel brut, cu 1,7% mai puţin comparativ cu martie 2019, India - 8,7 milioane de tone (-13,9%), iar Japonia - 8,2 milioane de tone (-9,7%). Coreea de Sud a avut o producţie de 5,8 milioane de tone în martie, în scădere anuală cu 7,9%.

    Producţia de oţel a Germaniei s-a redus cu 20,9% în martie, cea a Italiei - cu 40,2%

    În UE, Germania a produs, conform estimărilor, 2,9 milioane de tone de oţel brut în martie 2020, cantitate cu 20,9% mai mică faţă de aceeaşi lună a anului anterior. Italia a dat pieţei o cantitate de 1,4 milioane de tone, în scădere cu 40,2%, iar Franţa - 1,2 milioane de tone, în declin cu 13,2%. Spania a produs tot 1,2 milioane de tone de oţel brut în martie anul curent, mai puţin cu 14,6% faţă de martie 2019.

    În luna analizată, SUA au produs 7,2 milioane de tone de oţel, în scădere cu 6%, iar Rusia a dat pieţei o cantitate de 5,9 milioane de tone de oţel, în declin cu 4,4%. Ucraina a produs 1,8 milioane tone de oţel, cu 10,3% mai puţin faţă de anul anterior, conform cifrelor Asociaţiei Mondiale a Oţelului.

    Producţia de profil din Brazilia a fost de 2,6 milioane de tone, în scădere cu 8,2%, iar cea din Turcia - de 3,1 milioane de tone, în creştere cu 4,1%.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional