Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PRODUSE NOIVopsea reflectorizantă şi beton polimeric Izocor

F.A. Materiale /

Beton polimeric epoxipoliesteric - Izocor BP

Beton polimeric epoxipoliesteric - Izocor BP

Mai multe materiale noi au fost agrementate în cursul anului trecut de societatea "Protect Chemical" SRL din Bucureşti.

"Produsele Izocor sunt utilizate ca materiale speciale pentru protecţie anticorozivă în obiective industriale importante cum ar fi coşuri de fum la termocentrale sau combinate chimice, poduri rutiere şi de cale ferată, unităţi de producţie din industria alimentară şi farmaceutică, laboratoare, spitale, rezervoare de apă potabilă sau industrială. Produsele Izocor se adresează direct constructorilor, fiind fabricate numai la comandă", ne-a declarat domnul Bogdan Trifu, director cercetare şi laborator în cadrul societăţii.

Vopseaua reflectorizantă pentru acoperişuri, metal şi beton - Izocor R

Pe piaţa vopselelor din ţara noastră a apărut un nou material, recent agrementat. Este vorba despre "Vopseaua reflectorizantă pentru acoperişuri, metal şi beton - Izocor R".

Domnul Bogdan Trifu, director cercetare şi laborator din cadrul societăţii, ne-a declarat că "Izocor R este un produs peliculogen monocomponent care asigură o bună protecţie anticorozivă împotriva factorilor de mediu şi, în special, împotriva radiaţiilor solare prin calităţile sale reflectorizante".

Produsul este utilizat ca vopsea reflectorizantă pentru protecţie anticorozivă, în domeniul construcţiilor industriale şi civile, pentru protecţia structurilor termohidroizolatoare din poliuretan rigid, a structurilor hidroizolatoare bituminoa-se, pentru protecţia sau decorarea suprafeţelor metalice (oţel) peste unul sau două straturi de grund, pentru protecţia stâlpilor de înaltă tensiune din beton centrifugat sau pentru protecţia si decorarea altor suprafeţe din beton supuse acţiunii radiaţiilor UV. Produsul Izocor R3 poate fi aplicat pe suprafeţe din metal sau beton supuse la temperaturi înalte, de până la 500 grade Celsius.

Domnul Bogdan Trifu ne-a vorbit şi despre avantajele acestui nou material: "Printre avantajele vopselei Izocor R regăsim o bună stabilitate în timp la factorii meteorologici, la radiaţii ultraviolete şi şocuri termice, poate fi aplicat uşor pe suport, atât pe suprafeţe orizontale cât şi verticale".

Sistemele decorative sau de protecţie pot fi exploatate în domeniul de temperatură de la -30EC până la +100EC, iar accidental până la +120EC, cu excepţia produsului Izocor R3 care poate utilizat la temperaturi de până la 500EC.

Sistemele de protecţie pot fi formate din două sau trei straturi Izocor R, aplicate la interval de circa 6 ore între ele.

Înainte de aplicarea vopselei reflectorizante, suprafaţa de beton trebuie pregătită corespunzător prin sablare, periere, desprăfuire şi degresare cu diluant epoxidic.

La momentul aplicării, temperatura ambiantă trebuie să fie cuprinsă între +10 grade C şi +35 grade C, umiditatea aerului de maxim 75% şi cea a suportului de maxim 4%.

Izocor R se aplică manual cu pensula sau trafaletul, sau prin pulverizare cu pistolul airless, atât pe suprafeţe verticale cât şi pe cele orizontale.

Consumul specific este de circa 0,250 kg/mp/strat, în funcţie de gradul de finisare şi absorbţia suportului.

Preţuri de comercializare

Preţul de comercializare pentru Izocor R1 este de 4,2 euro/kg, pentru R2 - 3,99 euro/kg şi pentru R3 - 8,02 euro/kg.

Preţurile nu includ TVA şi ambalaje şi sunt negociabile în funcţie de comenzi. Suma se achită în lei la valoarea BNR din ziua facturării.

Beton polimeric epoxipoliesteric - Izocor BP

Izocor BP, produs şi comercializat de societatea "Protect Chimical" SRL, este un produs anticoroziv tricomponent pe bază de răşini sintetice şi diverşi adjuvanţi.

Acest tip de beton este fabricat în trei sortimente: Izocor BP, BP1, BP2.

"Izocor BP2 este varianta cea mai utilizată, datorită caracteristicilor fizico-mecanice bune precum şi a lucrabilităţii superioare. Acesta a fost utilizat pentru protecţii în medii chimice agresive, la lucrări de construcţii de drumuri şi pasaje, pentru refacerea structurilor de beton etc. A fost utilizat la centura Municipiului Piteşti, pe Autostrada A2, precum şi la pasajul Băneasa din Bucureşti", ne-a declarat domnul Bogdan Trifu, director cercetare şi laborator în cadrul societăţii "Protect Chimical".

Poate fi folosit ca pardoseală de uzură şi rezistenţă chimică în câmp continuu; peste un suport de beton sau metal; ca material de fixare şi încastrare a utilajelor în fundaţii sau pentru repararea suporturilor din beton erodat şi a placajelor cu gresie antiacidă.

Printre avantajele prezentate de Izocor BP regăsim: aderenţă bună la suportul din beton şi metal, antiderapant, rezistenţă la şocuri termice, radiaţii UV şi acţiunea factorilor meteorologici, rezistenţă mecanică şi chimică foarte bună; decorativ (poate fi colorat) şi impermeabil la apă şi vapori; rezistent la trafic greu; se poate spăla cu apă şi soluţii de detergenţi în apă.

Consumul de material este de circa 20 kg/mp/strat de 1 cm.

Preţuri de comercializare

Pentru betonul polimeric epoxipoliesteric Izocor BP preţul este de 2,37 euro/kg, pentru BP1 - 2,09 euro/kg şi pentru BP2 - 1,96 euro-kg, fără TVA şi ambalaje. Aceste preţuri se pot negocia în funcţie de comenzi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional