Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Produse pentru etanşareBentostop şi Purstop - sisteme de etanşare a rosturilor de lucru

F.A. Materiale /

Două produse de etanşare - Bentostop şi Purstop - ale societăţii Adcos NV din Belgia au primit la sfârşitul anului 2007, avizul tehnic pentru agrementul nr. 015-02/019-2007, solicitat de "Neotehnic Macon" SRL din Bucureşti. Agrementul a fost elaborat de SC CCCF Filiala Laborator Central CCF SA Bucureşti şi este valabil până în anul 2010.

Bentostop şi Purstop sunt sisteme de etanşare a rosturilor de lucru. În contact cu apa din beton acestea expandează în rost, mărind astfel presiunea de etanşare şi previn orice scurgere/infiltraţie de apă. Produsele rezistă la o presiune de până la 8 bari.

Durabilitatea lucrărilor efectuate cu produsele Bentostop şi Purstop este garantată de producător minim 20 de ani, în condiţiile unei aplicări corecte.

Bentostop este o bandă flexibilă, de culoare neagră, ce are în compoziţie butil şi bentonită. Secţiunea cordonului este de 20x25 mm şi 20x10 mm. În contact cu apa, cordonul de Bentostop se umflă până la 400% faţă de volumul iniţial. Banda este livrată în role de 10 şi 5 m.

Preţul practicat de societate pentru banda cu secţiunea cordonului de 20x25 mm este de 5,4 euro/ml, fără TVA.

Purstop este o bandă din poliuretan, de culoare bleu, în contact cu apa cordonul se umflă până la 250% faţă de volumul iniţial. Secţiunea cordonului este de 20x10 mm şi 20x5 mm. Banda este livrată în role de 5 m.

"Neotehnic Macon" comercializează banda Purstop cu secţiunea de 20x10 mm la preţul de 5,74 euro/ml, fără TVA.

Domenii de utilizare

- Rosturi de lucru orizontale şi verticale dintre betoane vechi şi noi;

- Pe suprafeţe plane sau neregulate (fiind flexibile se pot mula pe orice neregularitate a suprafeţei);

- Sigilarea rosturilor şi spaţiilor care se creează la turnarea betonului, în special la îmbinarea dintre elementele orizontale şi cele verticale; îmbinarea dintre pereţii şi pardoselile subsolurilor, bazinelor, piscinelor, staţiilor de decantare/epurare;

- Sigilarea spaţiilor ce apar la montarea ţevilor, conductelor prin golurile lăsate în beton (se montează în jurul ţevii).

Caracteristicile produselor

- Rezistenţă şi stabilitate: produsele pentru etanşarea rosturilor Bentostop şi Purstop nu influenţează rezistenţa şi stabilitatea construcţiei;

- Siguranţă în exploatare: sunt elastice şi creează un efect de etanşare între cele două suprafeţe;

- Izolaţia termică, hidrofugă şi economia de energie: utilizarea produselor asigură creşterea gradului de impermeabilitate la apă;

- Protecţia împotriva zgomotului.

Punerea în operă

Produsele se pun în operă fără dificultăţi majore. Suprafeţele suport pe care se aplică produsele trebuie să fie curate şi uscate, fără urme de noroi, pete de grăsimi, aşchii de lemn, beton deteriorat, praf, etc.

Pentru aplicarea acestor produse trebuie respectaţi, în ordine, următorii paşi: se aplică banda Bentostop înaintea turnării betonului pe suprafaţa rostului, în interiorul cofrajului, pe toată lungimea rostului şi la mijlocul acestuia. Se va asigura minim 80 mm acoperire cu beton pe toate laturile, în cazul utilizării Bentosop şi de minim 60 mm, în cazul utilizării Purstop. Continuitatea la capete va fi realizată prin petrecere cu 10 cm în plan orizontal. Fixarea este realizată cu ajutorul cuielor speciale la fiecare 30 cm, în cazul Bentostop. În cazul utilizării benzii Purstop, fixarea este executată prin lipire cu adezivul Purstop Adhesive sau cu ajutorul cuielor speciale la fiecare 30 cm. Pe suprafeţele verticale este indicat să fie folosită o plasă metalică şi fixarea mecanică.

Benzile Bentostop şi Purstop nu se montează în condiţii de ploaie pentru a evita umflarea prematură, înainte de turnarea betonului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional