Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

REABILITARE TERMICĂ4% din FEDR s-ar putea orienta spre reabilitarea termică a locuinţelor

Alexandru David Locuinţe /

Eugen Curteanu, Secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Eugen Curteanu, Secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

În anii următori eficientizarea consumului de energie în zona rezidenţială şi nu numai, va deveni esenţială. În acest sens, până în anul 2018 clădirile publice noi vor trebui să ajungă la o performanţă energetică apropiată de conceptul "zero energie", iar în 2020 şi celelalte tipuri de clădiri vor trebui să se conformeze la aceeaşi măsură, a precizat domnul Eugen Curteanu, Secretar de stat în Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul celei de a II-a ediţii a conferinţei "Case Pasive în România".

În direcţia creşterii eficienţei energetice a clădirilor reprezentantul MDRT speră ca până la sfârşitul acestui an să fie eficientizate energetic 100.000 de apartamente.

Datorită constrângerilor bugetare, anul trecut Ministerul a propus o nouă variantă a programului de stat, respectiv posibilitatea beneficiarilor de a accesa credite bancare garantate de stat şi cu dobândă subvenţionată pentru a-şi reabilita termic locuinţele. Ministerul intenţionează să introducă o a treia variantă: "În momentul de faţă încercăm să atragem şi o a treia variantă. În urma discuţiilor cu Comisia Europeană, am ajuns să o convingem că o parte din Fondul European pentru Dezvoltare Regională s-ar putea duce spre acest domeniu de interes. 4% din FEDR ar putea fi orientat spre reabilitarea termică a locuinţelor. Ceea ce ne duce spre un număr suficient de mare de locuinţe reabilitate, inclusiv locuinţe individuale, pentru ca în 2020 să ne apropiem de obiectivele strategiei Europa 2020", explică domnul Curteanu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional