Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RECOMANDĂRICe trebuie să ştiţi când alegeţi învelitorea pentru acoperiş

F.A. Consilier /

Ce trebuie să ştiţi când alegeţi învelitorea pentru acoperiş

Celor care intenţionează să achiziţioneze o învelitoare pentru acoperiş şi doresc ca aceasta să ţină o viaţă, Dan Mircescu, directorul general al "Final Distribution" le recomandă "să se documenteze asupra avantajelor şi dezavantajelor fiecărui tip de învelitoare şi să aleagă tipul cel mai potrivit pentru casa lor şi în măsura posibilităţilor să lase criteriul preţului la final, fiindcă cel mai adesea un preţ mic pentru învelitoare poate să însemne o cheltuială suplimentară într-un termen relativ scurt".

De obicei toată lumea "se zgârceşte" la acoperiş din cauză că el este pe ultimul loc la construirea unei case şi nu reprezintă decât 5% din valoarea totală, însă acesta trebuie să protejeze casa de intemperii şi în acelaşi timp, trebuie ştiut că prin el se scurge circa 12-15% din energia termică din casă. Astfel, un acoperiş planificat din start împreună cu şarpanta poate aduce economii însemnate proprietarului", subliniază Nicola Bocaciu, directorul general de la Plannja.

Mircea Dumitru, directorul de vânzări- marketing al Bramac, consideră că "avantajele tehnologice contemporane ne dau posibilitatea să îmbinăm func-ţionalitatea şi esteticul şi, din acest punct de vedere, nimeni nu ar trebui să îşi dorească mai puţin de atât."

Pentru realizarea învelitorii metalice, Laura Mistodinis, director executiv al "Coilprofil", recomandă persoanelor care construiesc să aibă în vedere ca materialele să fie de provenienţă declarată la vânzare (şi în acest sens pot urmări inscripţionarea de pe tablă) şi să aibă într-adevăr caracteristicile declarate: grosime tablă, grosime strat de vopsea.

În plus, domnia sa recomandă ca materialele să fie puse în operă de persoane autorizate de furnizor, să nu fie depozitate în aer liber mai mult de o săptămână şi să nu se folosească polizorul unghiular la tăierea foilor de tablă. În acelaşi timp trebuie să fie respectaţi paşii descrişi în manualele de montaj.

O poziţie similară o are şi Elena Nicolescu, director de marketing la "Metalklass", care precizează: "Clienţilor care aleg sistemul de învelitori tip ţiglă metalică le recomandăm să evite produsele foarte ieftine care au de fapt vicii de fabricaţie sau materie primă, să ceară certificate de garanţie şi conformitate pentru produse."

Lucrul cu echipe profesioniste este considerat un factor important şi de către Cristina Ferenţiu, directorul economic la "Sisteme Pluviale". Astfel pot fi evitate situaţiile în care sistemul de scurgere se deteriorează. Mai mult de atât "sistemul pluvial este uşor de montat cu condiţia să fie folosite utilajele corespunzătoare", afirmă doamna Ferenţiu.

Elena Calinciuc, directorul general al "Selirom", subliniază şi necesitatea folosirii foliei anticondens şi a elementelor de etanşeizare, "fără de care scopul pentru care a fost construit acoperişul este nul".

Învelitoarea nu se alege după greutate, susţine Nicolae Neagu, directorul comerical al Siceram: "Este complet greşit, deoarece în economia generală a casei, învelitoarea reprezintă un procent de greutate aproape nesemnificativ."

Pentru realizarea unui sistem hidroizolant sau termo-hidroizolant performant Sorin Cristea, director de vânzări la "Arcon", insistă asupra câtorva aspecte esenţiale:

- Membranele folosite să fie cu bitum aditivat cu elasto-plastomeri, nu doar cu bitum oxidat;

- Alegerea tipurilor de membrane, a flexibilităţii lor la rece, să se facă în func-ţie de tipul acoperişului (dacă este un acoperiş ferm, din beton sau acoperiş elastic pe structură metalică), de zona climatică în care se găseşte obiectivul, de mărimea suprafeţei de hidroizolat, a configuraţiei etc.;

-Membranele cu armătură din fibră de sticlă nu se vor folosi în sistem monostrat, ele se vor folosi doar în sistem dublu-strat cu o membrană cu armătura din poliester;

- La lucrările de hidroizolaţie deschise, ultimul strat de membrană trebuie să fie cu autoprotecţie din granule minerale (ardezie) împotriva razelor UV;

- Să se respecte întocmai instrucţiunile de aplicare ale producătorului;

- Lucrările de hidroizolaţii să se execute doar cu firme specializate în acest domeniu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional