Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

REZULTATE PRELIMINARE 2014Wienerberger: EBITDA operaţional de 317 milioane euro

Alexandru Costea Materiale /

Wienerberger: EBITDA operaţional de 317 milioane euro

Wienerberger AG a anunţat azi că obiectivul intern EBITDA a fost depăşit cu 19%, iar EBITDA operaţional a ajuns la 317 milioane euro, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei, veniturile companiei au înregistrat cel mai înalt nivel din istoria companiei, de 2,8 miliarde euro.

Al patrulea trimestru din 2014 a înregistrat o creştere a veniturilor de 9% comparativ cu 2013, la 686 milioane euro şi 23% în EBITDA operaţional la 69 milioane euro.

Wienerberger a finalizat etapa programului de restructurare iniţiat în 2012 şi programat să fie finalizat în 2014. Acest program a adus economii de aproximativ 50 de milioane de euro, din care 17 milioane de euro în 2014.

EBIT-ul operaţional este în valoare de 100 de milioane euro, după deducerea a 217 milioane de euro reprezentând depreciere şi amortizare. Cu toate acestea, veniturile au fost afectate negativ cu 208 milioane euro sub influenţa costurilor de depreciere ocazionale survenite în al patrulea trimestru al 2014. EBIT a ajuns la -107 milioane euro, după înregistrarea costurilor de depreciere a terenurilor, fabricilor, echipamentelor şi fondului comercial.

În SUA, piaţa construcţiilor noi îşi revine mai lent decât s-a anticipat iniţial, deşi prognozele indică o creştere de 9% pe pieţele importante pentru Wienerberger în 2015. Informaţiile actuale indică faptul că nivelul de 1,5 milioane de locuinţe începute pe an va fi atins la un moment dat în viitor.

"Mai mult decât atât, mult-aşteptata stabilizare a preţurilor nu s-a materializat în 2014", arată sursa.

Aceste evoluţii au condus la recunoaşterea cheltuielilor de depreciere în valoare totală de 100 de milioane euro, din care 85 de milioane euro reprezintă cheltuielile cu deprecierea fondului comercial şi 15 milioane euro deprecierea terenurilor, fabricilor, echipamentelor. Wienerberger ia în considerare un potenţial EBITDA de 60 milioane euro pentru Divizia America de Nord pe termen lung şi, prin urmare, punerea în aplicare a măsurilor de îmbunătăţire a veniturilor şi poziţionarea pe piaţa din SUA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional