Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania exporta masiv metal catre Turcia

I.D. Materiale /

Turcia si-a adjudecat o pondere de 30% din exporturile totale de metale comune si produse metalurgice din Romania realizate in perioada ianuarie-august 2012.

Valoarea totala a acestor produse a atins suma de aproximativ 706 milioane euro in aceeasi perioada.

Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, dupa primele 9 luni ale lui 2012, Romania a inregistrat o valoare totala a exporturilor de produse metalurgice de 2,16 miliarde euro.

Exporturile de metale comune şi articole din acestea, se situeaza pe locul trei in ponderea totala a exporturilor romanesti dupa mijloace si materiale de transport si masini si dispozitive mecanice si electrice.

Schimburile comerciale romano-turce au inregistrat o crestere semnificativa in domeniul masinilor, aparatelor si echipamentelor electrice. De asemenea, Romania a mai exportat catre Turcia vehicule, aeronave si echipamente transport dar si produse ale industriei chimice.

Omer Susli, presedintele asociatiei Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania precizeaza:

"Principalul nostru obiectiv este sa dezvoltam relatiile economice dintre Romania si Turcia si sa atragem cat mai multi investitori aici. In acest scop organizam aproape lunar evenimente de promovare si atragere a investitorilor in marile tari europene si publicam anual un ghid bilingv (turca-engleza) care promoveaza climatul socio-economic din Romania in fata investirorilor straini din intreaga lume si ii invita aici pentru a dezvolta afaceri de success. Mai mult, pe 30 octombrie vom organiza la Bucuresti cel mai mare forum economic al oamenilor de afaceri turci din Europa Centrala si de Est si vom reuni peste 300 de companii romanesti, turcesti si europene care sunt interesate sa dezvolte noi afaceri in aici."

La 31 august 2012 erau inregistrate in Romania 12.820 societaii comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 413,8 milioane euro (591,1 milioane dolari), reprezentând 1,28% din totalul capitalului subscris de investitorii straini.

Potrivit estimarilor, investitiile totale ale firmelor turce in Romania, directe si indirecte (realizate prin societatile inregistrate in alte state), depasesc suma de 4 miliarde euro (repsectiv 5 miliarde dolari).

Potrivit estimarilor, investitiile totale ale firmelor turce in Romania, directe si indirecte (realizate prin societatile inregistrate in alte state), depasesc suma de 4 miliarde euro (repsectiv 5 miliarde dolari).

Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci (T.I.A.D.) este o organizatie non-profit, constituita în 1993, la initiativa oamenilor de afaceri turci din România si are ca principal obiectiv dezvoltarea relatiilor economice, sociale si culturale dintre Turcia si Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional