Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Rulourile pentru ferestre, din nou in trend

I.D. Materiale /

Rulourile pentru ferestre, din nou in trend

Romanii au reinceput sa regaseasca utilatea si confortul rulourilor pentru ferestre, orientandu-se catre modele cu lamele din aluminiu izolate cu spuma poliuretanica, potrivit MCA, unul dintre cei mai mari producatori de TermoStoruri.

Deocamdata, doar 1,4% din ferestrele nou montate se livreaza cu rulouri, in comparatie cu procente ce trec de 50% in tari situate mai spre vestul continentului.

Printre cele mai importante avantaje de care beneficiaza cei care aleg sa foloseasca rulouri exterioare se numara reducerea cheltuielilor cu energia termica, intrucat rulorile scad coeficientul de transfer termic al ferestrelor, loc pe unde se pierde mare parte din energia termica. Potrivit unui studiu ESSO (www.es-so.com), folosirea corecta a rulourilor exterioare poate reduce cu 10% consumul de energie termica. Pe de alta parte, pe timpul verii sistemele de rulouri filtreaza razele UV si previn formarea efectului de sera.

Totodata rulourile protejeaza tamplaria, diminueaza nivelul de zgomot si asigura o siguranta sporita.

In ceea ce priveste securitatea, trebuie mentionat ca rulourile pot fi prevazute cu un sistem dotat cu ceas, care poate fi setat pentru a le programa sa se inchida sau sa se deschida la o anumita ora. De asemenea, este disponibila si varianta cu senzori de lumina (de exemplu, in timpul verii, cand intensitatea soarelui creste prea mult, rulourile se inchid automat).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional