Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Satu MareProiecte rezidenţiale mici şi multe

F.A. Locuinţe /

Perspectivă proiect de locuinţe în zona Dara (Duplex, 147 mp, 95.000 euro)

Perspectivă proiect de locuinţe în zona Dara (Duplex, 147 mp, 95.000 euro)

Puzderie de imobile mici de locuinţe

În municipiul Satu Mare a început să se construiască masiv pe sectorul rezidenţial. Cele mai multe ansambluri sunt de dimensiuni mici, alcătuite din una sau două clădiri. Există, însă, şi câteva zone unde se dezvoltă proiecte rezidenţiale mai importante.

Complex de locuinţe şi spaţii comerciale pe 17 niveluri

Unul dintre cele mai mari proiecte din sectorul rezidenţial este complexul care va fi ridicat de firma "Zirmer Bud" lângă Podul Golescu, la intersecţia străzilor Bujorului şi Golescu. Ansamblul presupune edificarea a două blocuri paralele, pe sub care va trece strada. Cele două imobile vor fi unite la etajul al doilea, printr-un coridor. Regimul de înălţime este două subsoluri, parter şi 14 etaje, după cum ne-a precizat Vasile Bud, dezvoltatorul proiectului. Domnia sa ne-a spus că la cele două subsoluri vor fi amenajate 540 de locuri de parcare, în timp ce la parter şi primul etaj vor fi construite 1.000 mp de spaţii comerciale, iar la ultimele 13 etaje urmează să fie dispuse cele 250 de apartamente. Suprafeţele acestora vor oscila între 45 şi 140 de metri pătraţi. Spaţiile comerciale vor fi închiriate, preţul din zonă fiind de 10-20 de euro/mp/lună.

Proiectul se află în faza de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), urmând să fie obţinută autorizaţia de construire. La jumătatea lunii aprilie începuse demolarea vechilor case amplasate în zonă. Terenul aferent are o arie de 5.000 de metri pătraţi. Structura imobilului va fi realizată din beton, iar lucrarea va fi derulată pe parcursul a doi ani şi jumătate. Preţul unui apartament va ajunge la circa 1.000 de euro/mp, incluzând şi spaţiul pentru parcare. Domnul Bud ne-a menţionat că firma pe care o reprezintă negocia, la jumătatea lunii aprilie, cu circa şapte firme de construcţii, în vederea selectării unui antreprenor. Societăţile care au proiectat lucrarea sunt din Satu Mare şi Timişoara.

Societatea "Zirmer Bud" a mai finalizat, anul trecut, un proiect de 88 de apartamente şi 5.000 mp de spaţii comerciale, în cartierul Micro 17, din Satu Mare. Valoarea investiţiei a fost de 4,5 milioane de euro, suprafaţa terenului fiind de 6.000 de metri pătraţi. Imobilul este dispus pe subsol, parter şi opt etaje şi beneficiază de circa 160 de locuri de parcare. Aria locuinţelor este cuprinsă între 40 şi 160 de mp, preţul pe metrul pătrat construit fiind de 600 de euro, fără TVA.

Satu Mare - împânzit de imobile mici de locuinţe

Printre proiectele rezidenţiale mai mici din Satu Mare se numără şi "Perla Someşului", din Zona Funcţionarilor. Clădirea dispusă pe parter şi trei etaje va reuni 12 apartamente şi va fi finalizată în luna iunie a acestui an.

Complexul "Iris", din zona Lacrimioarelor, va cuprinde garsoniere şi apartamente cu două şi trei camere, preţurile fiind cuprinse între 32.000 şi 72.000 de euro.

Alte ansambluri rezidenţiale sunt "Ady Endre" (apartamente cu două şi trei camere), "Dana Center" (clădire de apartamente tranzacţionate la preţul de 750 de euro/mp, cu regimul de înălţime parter şi şapte etaje) "George Enescu" etc.

Pe lângă alte proiecte rezidenţiale anunţate că vor fi construite în anii următori, în zona Titulescu se află în derulare un proiect ce vizează ridicarea unei clădiri alcătuite din trei corpuri şi dispuse pe parter, trei etaje şi mansardă. Ansamblul reuneşte 13 apartamente, care costă între 40.000 de euro (o cameră) şi 107.000 de euro (patru camere).

Tot în Titulescu se derulează un alt proiect, ce constă într-o clădire situată pe parter, două etaje şi mansardă, totalizând şapte unităţi locative. Locuinţele cu două camere au o arie utilă de 60 de mp şi costă 48.000 de euro, în timp ce apartamentele cu trei camere măsoară 85 mp şi valorează 65.000 de euro. Predarea va fi efectuată fără gresie, faianţă şi calorifere, imobilele având curte interioară cu locuri de parcare şi spaţii verzi.

O asociaţie nouă prinde contur în zona Pieţei Mici. Imobilul are parter şi două etaje, la primul nivel fiind amenajate spaţii comerciale, celelalte două niveluri beneficiind de câte două apartamente. Suprafaţa fiecărei locuinţe este de 112 mp, iar preţul se ridică la 63.000 de euro.

Parter, două etaje şi mansardă este regimul de înălţime al ansamblului din Porumbeilor, unde vor fi construite locuinţe cu două camere, de 65-70 mp. Preţul este de 47.000 de euro.

"Greenfield Park" - cartier cu două tipuri de case

În perimetrul Dorobanţilor se află în construcţie complexul "Greenfield Park". Proiectul are 19 case cu regimul de înălţime parter şi mansardă. Casele sunt de două tipuri, primul având o suprafaţă de circa 100 metri pătraţi construiţi, al doilea măsurând 150 mpc. Preţurile aferente ajung la circa 60.000 de euro şi, respectiv, 85.000 de euro, fără TVA. Fiecare casă are un teren de 250-300 de metri pătraţi, întreaga suprafaţă fiind de un hectar. Proiectul va fi terminat în luna septembrie. Dezvoltatorul este persoană fizică şi urmează să mai construiască un ansamblu rezidenţial alături de cel prezentat mai sus, după ce a mai finalizat un astfel de proiect în zona Lucian Blaga.

Case noi în stil mediteranean, doar pe parter, sunt prevăzute să fie realizate în zona Lazuri. Locuinţele vor avea câte două dormitoare, un living, o bucătărie, două băi, un garaj şi dispun de microcentrală, fosă septică, apă şi curent. La un preţ de 46.000 de euro, casele pot fi achitate în tranşe, iar predarea lor se face în timp de 90 de zile din momentul plăţii primului avans.

Reprezentanţii "Power Construct" ne-au precizat că, în zona Odoreului, în cartierul "Iris", va fi edificat un duplex cu o suprafaţă de 147 mp, ce va avea living, bucătărie, baie de serviciu, terasă şi trei dormitoare. Exteriorul va fi finisat şi interiorul tencuit, iar duplexul va beneficia de utilităţi şi de 300 mp de teren.

Centru comercial şi de afaceri de 12 milioane de euro

Pe o suprafaţă de circa 10.000 mp, situată în zona ultracentrală a municipiului Satu Mare, se înalţă cel mai nou şi modern complex multifuncţional, care îmbină spaţii de birouri, galerii comerciale, un hotel de 4 stele, un centru de înfrumuseţare şi relaxare. Având ca termen de finalizare estimat ultimul trimestru al acestui an pentru prima etapă şi finalul anului următor pentru cea de-a doua etapă, "Select World" va cuprinde un centru de afaceri cu subsol, parter şi şase etaje şi o suprafaţă construită des-făşurată totală de circa 4.286 mp, un centru comercial dispus pe subsol, parter şi două etaje, cu o suprafaţă construită desfăşurată totală de aproximativ 11.006 mp, un hotel cu zece niveluri şi o suprafaţă totală de 12.586 mp. Acesta din urmă este prevăzut la parter cu recepţie şi bar, la primul etaj cu restaurant şi birouri administrative, la cel de-al doilea etaj cu săli de conferinţă şi la etajele 3-8 cu apartamente şi camere de hotel.

Gheorghe Barota, directorul general al "Select World" (firma investitoare), ne-a precizat că subsolul celor trei clădiri are o suprafaţă construită desfăşurată de circa 3.991 mp şi cuprinde 118 locuri de parcare, arhivă, depozite, atelier de întreţinere, centrală termică etc.

Proiectul mai cuprinde o piscină şi un centru de întreţinere cu regimul de înălţime subsol, parter şi două etaje şi cu o suprafaţă construită de circa 1.916 mp, precum şi un adăpost, un acces auto, o parcare acoperită, o terasă, pasarele şi aproximativ 200 de locuri de parcare exterioare şi spaţii verzi în suprafaţă totală de 2.471 mp.

Centrul Comercial şi de Afaceri "Select World" a fost proiectat de trei firme locale din Satu Mare, iar antreprenorul care va realiza prima parte a investiţiei este o societate tot din Satu Mare.

Lucrările de construcţii au început în toamna anului 2007, complexul urmând să fie construit în două etape. Astfel, în prima fază vor fi date în folosinţă centrul de afaceri, centrul comercial, hotelul (până la etajul 2), piscina, centrul de întreţinere, parcările interioa-re şi parţial cele exterioare şi o parte din zonele verzi. În cadrul celei de-a doua etape este prevăzută recepţia hotelului (restul nivelurilor), parcările exterioare şi zonele verzi rămase.

Valoarea investiţională a proiectului este de circa 12 milioane de euro, la care se adaugă valoarea terenurilor şi nivelul final de finisaje şi dotări.

În ceea ce priveşte destinaţia spaţiilor, aceasta va fi următoarea: parterul şi birourile de la primul etaj vor fi închiriate, restul spaţiilor de afaceri urmând să fie vândute, centrul comercial va fi închiriat în întregime, iar hotelul va fi afiliat unui lanţ hotelier internaţional.

Pentru toate obiectivele există deja foarte multe solicitări, ne-a spus domnul Barota.

30 de vile în "Verona"

Fiecare dintre cartierele de vile care se află în construcţie în Satu Mare reuneşte câteva zeci de unităţi locative. Un astfel de ansamblu este "Verona", dezvoltat în zona Odoreului. Acesta este prevăzut cu 30 de vile, în prezent fiind ridicate circa 10-12 de locuinţe. Restul vor fi finalizate în funcţie de cereri, ne-au precizat surse din cadrul "Power Imobiliare". Fiecare vilă dispune de aproximativ 600 mp de teren, aria construită fiind de 136 şi, res-pectiv, 171 mp, casele fiind de două tipuri. Investitorul este italian, iar preţul locuinţelor se ridică la 75.000-85.000 de euro. Locuinţele au parter şi mansardă şi sunt prevăzute cu trei şi patru camere, bucătărie, cămară şi două, respectiv, trei băi.

Alte şase duplexuri sunt prevăzute să fie edificate la circa 3 km de Satu Mare. Lucrarea a fost deja demarată, toate unităţile fiind contractate. Proiectul va fi terminat în câteva luni. Locuinţele vor fi vândute semifinisate, la preţul de 42.000-60.000 de euro. Regimul de înălţime este parter şi mansardă, iar suprafaţa construită ajunge la circa 140 de mp, terenul aferent măsurând 200 de metri pătraţi pentru fiecare edificiu.

Cele două duplexuri - parter şi mansardă - din zona Dara conţin locuinţe tranzacţionate la preţul de 95.000 de euro, suprafaţa fiind de 147 mp. Terenul măsoară 250 mp, iar interiorul caselor nu dispune de gresie, faianţă, parchet şi obiecte sanitare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional