Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"Sinergy Est" construieşte încă 200 de apartamente în Timişoara

F.A. Locuinţe /

Cartierele Palazzo I şi Palazzo II din Timişoara

Cartierele Palazzo I şi Palazzo II din Timişoara

Compania "Sinergy Est" a demarat, anul trecut, dezvoltarea a circa 100 de apartamente în cartierele Palazzo I şi Palazzo II din Timişoara. Cele două ansambluri au fost vândute în totalitate, iar primele două blocuri au fost date în funcţiune, ne-a declarat Claudiu Purdea, director în cadrul societăţii. Cele două proiecte au fost dezvoltate în zona Calea Aradului, din nordul oraşului.

Tot în această zonă, în imediata apropiere a celor două cartiere, "Sinergy Est" a demarat construcţia unui ansamblu mai mare denumit "Ring", cu peste 200 de apartamente. Acesta va cuprinde, pe un teren de 10.000 mp, patru blocuri cu 56 de apartamente fiecare. Domnul Purdea ne-a menţionat că regimul de înălţime este subsol, parter, cinci etaje, mansardă 1 şi mansardă 2. Subsolul este destinat locurilor de parcare, iar parterul - spaţiilor comerciale şi de servicii.

Cele patru blocuri sunt dispuse în colţurile unui pătrat, cu o piaţă pietonală centrală, în mijlocul căreia se va ridica o piramidă din sticlă.

La finele lunii aprilie, constructorul lucra la cota 0 a primului bloc din complex. "Constructim" SA este antreprenor general, "NGF Construct" se ocupă de finisaje şi amenajări interioare, iar arhitectura aparţine companiei italiene "Giampaolo Schwachtje".

Preţuri

Vor fi amenajate apartamente de la una la patru camere, al căror preţ de vânzare începe de la 800 de euro/mp construit, la care se adaugă TVA. În total, vor fi 16 tipuri de apartamente cu suprafeţe construite cuprinse între 44,65 şi 148,79 mp. Astfel preţurile de vânzare variază între 52.000 şi 185.000 de euro, fără TVA.

Fiecare locuinţă va beneficia de balcoane generoase de circa 12 mp. Locul de parcare de la subsol este inclus în preţ.

Structură şi finisaje

Structura este din beton armat, cu zidărie din cărămizi termoizolante şi termoizolaţie exterioară din polistiren. Finisajele sunt de foarte bună calitate, import Italia. Constructorul va pune la dispoziţia beneficiarilor sute de modele şi culori pentru gresie şi faianţă şi 70 de esenţe şi culori pentru parchet.

Pereţii vor primi zugrăveli lavabile în culori pale. Zonele umede vor avea gresie şi faianţă, iar cele uscate parchet din lemn triplustratificat prefinit. Uşile de intrare sunt blindate, iar tâmplăria exterioară este din aluminiu şi geam termoizolant.

Apartamentele vor avea obiecte sanitare de calitate, centrale termice pe gaz, instalaţie satelitară pentru televiziune şi o unitate de climatizare. Întregul cartier va beneficia de o curte interioară privată.

Ansamblu cu 13 bloculeţe şi 14 duplexuri în Dumbrăviţa

"Sinergy Est" mai pregăteşte, în această perioadă, dezvoltarea unui complex rezidenţial în Dumbrăviţa, în valoare totală de circa 12 milioane de euro. Suprafaţa de teren măsoară 26.000 mp, iar suprafaţa construită desfăşurată totală este de 20.000 mp.

Claudiu Purdea ne-a spus că societatea încă lucrează la planimetria generală. Studiile preliminare de urbanism indică posibilitatea amenajării a 14 locuinţe duplex şi a 13 bloculeţe cu parter, două etaje şi mansardă. Va fi amenajat şi un centru comercial şi administrativ pentru viitorii locatari. Amenajarea de şantier este programată să înceapă în cursul lunii mai.

Apartamente de lux pe strada Orşova

Un alt proiect rezidenţial al "Sinergy Est" se află pe strada Orşova, din nordul Timişoarei. Construcţia este programată să înceapă în toamna acestui an. Imobilul va avea un regim de înălţime de parter şi 3-5 etaje, cu partea din mijloc mai înaltă şi retras pe margini.

Blocul va avea acces din două străzi şi va cuprinde cel puţin 40 de apartamente. Finisajele vor fi de lux.

Investitorii italieni de la "Sinergy Est" mai deţin două terenuri de 22.000 şi, respectiv, 31.000 mp în Moşniţa, localitate din apropierea Timişoarei. Aici vor să amenajeze două complexuri rezidenţiale cu case individuale şi înşiruite. Bineînţeles, o anumită zonă din fiecare dezvoltare va fi rezervată serviciilor şi activităţilor comerciale. Compania a mai achiziţionat alte două terenuri pentru dezvoltări similare în partea nord-vestică a oraşului. În total, în acest an, "Sinergy Est" va avea în execuţie circa 300 de unităţi locative.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional