Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

"SINERGY EST" TIMIŞOARACompania are propriul sistem de creditare pentru achiziţia de apartamente

F.A. Companii /

Complexul Ring

Complexul Ring

Compania "Sinergy Est" Timişoara avea, la finele lunii aprilie, în curs de execuţie, două cartiere rezidenţiale. Complexul "Ring", situat în zona Grigore Alexandrescu, din nordul oraşului, cuprinde 220 de apartamente şi 2.800 mp de spaţii comerciale. La sfârşitul lunii aprilie, circa 25 de apartamente mai erau de vânzare.

Arina Toderescu, director în cadrul "Sinergy Est", ne-a declarat: "Vânzările au fost îngreunate de criză. Ca să venim în întâmpinarea cumpărătorilor, mai ales că blocajul pieţei ne-a prins cu mare parte din apartamente vândute, am promovat şi un sistem propriu de creditare, fără dobândă. Perioada de creditare este de cinci ani şi presupune plata unui avans de 30%, 10% la pre-contractare, 20% la mutarea efectivă în locuinţe şi restul în tranşe lunare egale. Dacă doresc, cumpărătorii pot plăti la finalul celor cinci ani o rată reziduală de 20% din valoarea locuinţei". Doamna Toderescu ne-a precizat că în complexul "Ring" mai sunt de vânzare şi şase spaţii comerciale.

"Ring" este în fază finală de execuţie, cu recepţia programată până la sfârşitul primăverii. Preţul de vânzare al locuinţelor este de 1.000 de euro/mp, la care se adaugă TVA. Cum mai are puţine apartamente de vânzare, "Sinergy Est" nu a redus preţurile de vânzare, oferind doar discount-uri de maxim 10% pentru cei care pot plăti integral apartamentele.

Proiectul cuprinde, pe un teren de circa 10.000 mp, patru blocuri cu 56 de apartamente fiecare. Sunt amenajate 16 tipuri de apartamente cu una până la patru camere, cu suprafeţe construite cuprinse între 44 şi 148 mp. Cele patru blocuri sunt dispuse în colţurile unui pătrat, cu o piaţă pietonală centrală, în mijlocul căreia se află o piramidă din sticlă/cristal. Regimul de înălţime a imobilelor este subsol, parter, cinci etaje, mansardă 1 şi mansardă 2. Subsolul este destinat locurilor de parcare, iar parterul - spaţiilor comerciale şi de servicii.

Cu încasările de la ansamblul "Ring", "Sinergy Est" va avansa construcţia unui complex din zona Dumbrăviţa. Din cele aproximativ 200 de apartamente, la finele lunii aprilie, erau vândute circa 70. Aproape toate spaţiile comerciale s-au vândut încă de la începutul promovării proiectului. Construcţia ansamblului a demarat anul trecut, iar la finele lunii aprilie erau realizate "la roşu" 12 din totalul de 17 imobile. Preţul de vânzare este tot de 1.000 de euro/mp la care se adaugă TVA. Arina Toderescu ne-a declarat că acest proiect cuprinde imobile pe parter, două etaje şi mansardă. Vor fi amenajate locuinţe cu două şi trei camere şi suprafeţe construite cuprinse între 60 şi 175 mp.

Arina Toderescu, director în cadrul "Sinergy Est", ne-a explicat că vânzările de locuinţe noi au încetinit în a doua jumătate a anului trecut, iar piaţa s-a blocat din noiembrie. Luna martie a adus un reviriment al interesului pentru achiziţia de locuinţe noi, finalizate. "Sinergy Est" a încheiat contracte cu persoa-ne care au dispus de avans mare şi care au preferat sistemul de creditare oferit de companie. Cumpărătorii din această perioadă sunt persoane care nu-şi pot dovedi veniturile către bănci, respectiv cei care lucrează în străinătate sau persoane care realizează venituri ce nu sunt acceptate de bănci la contractarea de credite ipotecare.

Investitorii italieni de la "Sinergy Est" au achiziţionat, în anii trecuţi, un teren generos în zona Complexului Studenţesc din Timişoara. Aici pot fi ridicate blocuri de apartamente şi birouri. Lucrările de proiectare erau în curs de derulare la finele lunii aprilie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional