"Arcon" hidroizolează acoperişurile tip terasă
Societatea "Arcon" Sfântu Gheorghe produce toată gama de membrane bituminoase necesare pentru hidroizolarea acoperişurilor tip terasă de orice fel, de la cele cu suport ferm, din beton, până la cele cu suport elastic din tablă cutată, precizează Sorin Cristea, director de vânzări.
"În contextual actual, în care se vorbeşte tot mai mult despre izolarea termică a clădirilor, societatea noastră a dezvoltat un nou sistem de termo -hidroizolare a acoperişurilor tip terasă", declară domnul Cristea.
Sistemul termo-hidroizolant tip Arcon, deţinând Agrementul Tehnic nr. 001-03/767- 2008 elaborat de INCERC Bucuresti, se realizează în următoarea stratificare: amorsă bituminoasă Arco Bituprimer; strat de difuzie, membrană ARCO, Arco Forato V0,85; barieră de vapori, care are şi rol de lipire a izolaţiei termice - membrană specială ARCO, Arco Thermo AD V2mm; termoizolaţie - plăci din polistiren expandat ARCO, EPS 120 - 200kPa, 5-16 cm grosime, fixate prin lipire directă de bariera de vapori;
- strat de caşerare pentru polistiren - membrana specială ARCO, Arco Thermo AD V2mm (Arco Thermo AD P2mm); strat hidroizolant autoprotejat cu granule minerale - membrană ARCO, Novatec PA 4,5kg/mp - flexibilitate la rece -5 grade C sau Elastech 1000 PA 4,5kg/mp - flexibilitate la rece -15 grade C.
Costul materialelor pentru realizarea unui metru pătrat variază între 14 şi 18 euro, în funcţie de grosimea plăcilor de polistiren şi a tipului de membrane folosite la ultimul strat.
Domnul Cristea consideră că avantajele sistemul Arcon sunt preţul de cost mai mic cu aproximativ 44%; consumul de gaz petrolier lichefiat redus cu 1/3. Timpul efectiv de lucru necesar pentru realizarea unei suprafeţe de 1 mp mai mic de aproape trei ori; timpul necesar pentru finalizarea lucrărilor în varianta cu şapă de protecţie peste polistiren, este foarte mare dacă ţinem cont de faptul că trebuie aşteptat cel puţin 14 zile ca şapa să se usuce înainte de a putea monta straturile finale de hidroizolaţie.
Sistemul termo - hidroizolant tip Arcon, fără şapă de protecţie, este mult mai uşor şi deci încărcarea statică la care este supusă structura de rezistenţă a clădirii este mult mai mică. În felul acesta se pot termo- hidroizola şi clădiri la care, folosind soluţia clasică cu şapă de protecţie peste polistiren, încărcarea statică să ajungă la o valoare critică.
Compania SC Arcon SRL Sf. Gheorghe are o capacitate de producţie de 20 de milioane de metri pătraţi de membrane bituminoase aditivate şi a avut o creştere de aproape 20% anul trecut faţă de 2007, ne declară Sorin Cristea, director de vânzări al companiei. Domnia sa estimează că piaţa membranelor ar putea fie să stag-neze în 2009, fie ar putea înregistra o creştere prin lansarea programului naţional de reabilitare termică. În ceea ce priveşte capacitatea de producţie, aceasta a fost dublată la finele anului trecut prin montarea celei de-a doua linii de producţie.