Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SISTEME DE ÎNVELITORI"Final Distribution" distribuie ţigle metalice cu acoperire de piatră naturală

F.A. Materiale /

Dan Mircescu, directorul general al "Final Distribution"

Dan Mircescu, directorul general al "Final Distribution"

"Gerard" este o ţiglă metalică cu acoperire de piatră naturală, importată de "Final Distribution". Oţelul este acoperit cu un aliaj de aluminiu - zinc, care îi conferă o rezistenţă la coroziune de 8 ori mai mare decât a tablei galvanizate. Acoperirea de piatră naturală îi conferă de asemenea o serie de avantaje: aspect deosebit, poluare fonică redusă; permite topirea treptată a zăpezii pe acoperiş, ceea ce conferă un plus de termoizolare în timpul iernii.

Profilarea în panouri mici a ţiglei metalice "Gerard" permite montajul relativ uşor şi pierderi mici de material. În plus, producătorul neo-zeelandez AHI Roofing oferă o garanţie de 50 de ani, spune Dan Mircescu, directorul general al "Final Distribution".

Domnia sa precizează că preţul este în medie de 30-35 euro/mp pentru sistem, incluzând montajul, diferenţele fiind date de profilul ales sau de configuratia şarpantei. Domnul Mircescu adaugă că preţul menţionat este pur orientativ, în condiţiile în care vânzarea se realizează doar prin reţeaua de distribuitori.

"Piaţa învelitorilor a fost explozivă anul trecut, lucru de altfel valabil pentru întreaga piaţă a construcţiilor, ca urmare a accesului facil la credite şi a cererii ridicate pentru locuinţe", apreciază Dan Mircescu. Societatea a distribuit pe piaţă ţigle metalice cu acoperire de piatră naturală Gerard şi membrane pentru acoperişuri şi fundaţii Delta, obţinând în 2008 rezultate financiare cu 8% peste estimările iniţiale, iar cifra de afaceri a cres-cut cu 65% faţă de 2007. Sistemul Gerard, care include ţigla metalică, folia anticondens Delta şi sistemul de drenaj a avut cea mai mare pondere în cifra de afaceri, iar în afara acestui sistem, vânzarea membranelor pentru acoperişuri şi fundaţii Delta a însemnat circa 15% din total, precizează domnul Mircescu. Domnia sa remarcă avantajele de care dispune societatea în contextul actual: "Ne adresăm unei pieţe relativ stabile din punct de vedere financiar, suntem lideri de piaţă pe segmentul nostru, iar afacerea se finanţează din fonduri proprii". Totuşi, estimările bugetare pentru anul 2009 sunt făcute la circa 30% sub nivelul anului precedent, menţionează domnul Mircescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional