Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sonae Sierra: Dinspre dezvoltări noi spre servicii de administrare şi închiriere

F.A. Companii /

 Sonae Sierra: Dinspre dezvoltări noi spre servicii de administrare şi închiriere
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Ingo Nissen, managing director, Sonae Sierra Romania

    Sonae Sierra continuă în prezent lucrările de construcţie pentru prima fază de realizare a centrului comercial Adora Mall din Craiova. "Încă lucrăm pe mai multe direcţii: design şi arhitectură, leasing şi finanţare, aşa încât să creăm o investiţie sustenabilă care să ofere cele mai bune magazine, servicii şi destinaţii pentru petrecerea timpului liber din zonă.", ne-a declarat Ingo Nissen, managing director, Sonae Sierra Romania. Domnia sa ne-a precizat că în ciuda crizei economice pe care o parcurgem nu au fost operate schimbări majore asupra proiectului pe durata acestei prime faze de dezvoltare.

    Adora Mall va avea o suprafaţă închiriabilă totală de 50.000 mp, 190 de magazine şi 1900 locuri de parcare, investiţia totală ridicându-se la 111 milioane euro. Termenul pentru deschiderea Adora Mall este prevăzut pentru anul 2013.

    Ingo Nissen susţine că peste 40% din suprafaţa totală închiriabilă este deja închiriată.

    Pe lângă dezvoltator, Sonae Sierra este în acelaşi timp administrator de centre comerciale.

    În prezent, Sonae Sierra are un contract de administrare integrală a proprietăţii semnat cu Carrefour Militari pentru galeria comercială şi unele magazine, precum şi cu Sun Plaza şi cu Magnolia Shopping Centre din Braşov.

    Pentru Sun Plaza, cel mai mare centru comercial din România cu 81.000 mp spaţiu închiriabil, Sonae Sierra va furniza servicii de închiriere pentru mai bine de 135 magazine şi restaurante.

    În Magnolia Shopping Center, una dintre cele mai importante destinaţii de cumpărături din oraşul Braşov, Sonae Sierra a închiriat o suprafaţă de 7.600 mp.

    Prin urmare, portofoliul local de servicii de leasing este în continuă creştere şi în prezent Sonae Sierra are închiriate circa 85.000 mp de la terţe companii, dintr-un total de 155.000 mp spaţiu închiriabil pe care îl administrează în România (terţe părţi plus portofoliul propriu).

    În plus, domnul Nissen afirmă că sunt în continuare analizate oportunităţile de servicii pentru terţe părţi în România şi, de asemenea, sunt atenţi la noi oportunităţi pe coasta Mediteranei, precum şi în alte ţări din Europa de Est.

    În ceea ce priveşte decizia de a demara alte proiecte proprii în România Ingo Nissen ne-a declarat: "Pentru moment, dezvoltăm numai Adora Mall în România şi continuăm lucrările de construcţie aferente primei sale etape. Bineînţeles că vom continua să căutăm şi să analizăm şi alte oportunităţi de dezvoltare în România, dar acestea vor fi anunţate numai după ce vor fi contractate ferm."

    În prezent retailerii care se gândesc să îşi extindă afacerile au oferte mai bune decât înainte pentru spaţii comerciale. Mai mult decât atât, această situaţie îi face să fie mai selectivi: chiriaşii caută acum locaţii premium în centre comerciale care le garantează o dezvoltare de calitate, dar şi un management de calitate pe durata vieţii centrului comercial, este de părere Ingo Nissen.

    România şi Bucureştiul mai exact au potenţial ridicat de dezvoltare şi o mare nevoie de management profesional pro activ şi dezvoltări inovative sau chiar unele oportunitaţi de reamenajare. Ingo Nissen mai spune că "România este o piaţă unde noi vom continua să investim pentru creşterea viitoare sustenabilă în cazul în care indicatorii evoluează pe trend pozitiv.

    În mod clar continuă să căutăm şi să analizăm oportunităţi pentru joint-venture în România".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional