Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SPECIALIŞTII AVERTIZEAZĂ ÎN PRIVINŢA REDUCERII EMISIILOR Europa are nevoie de strategii naţionale de renovare a clădirilor

Internaţional /

Europa are nevoie de strategii naţionale de renovare a clădirilor
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    O coaliţie alcătuită din peste 300 de companii şi organizaţii din Europa, care include societatea de architectură BDP şi dezvoltatorii imobiliari CBRE şi Colliers International, susţine că Europa trebuie să devină lider mondial în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din clădirile existente, în vederea alinierii la normele în materie, informează Global Construction Review.

    În această primăvară, Coaliţia a făcut un apel la realizarea de "strategii naţionale ambiţioase de renovare" care să stabilească ţinte clare de transformare a clădirilor existente.

    Apelul vine în contextul în care statele membre ale Uniunii Europene trebuiau să publice, până la sfârşitul lunii aprilie, strategiile actualizate de renovare a clădirilor.

    "Europa se află la o răscruce în privinţa politicii sale energetice, în condiţiile în care decidenţii nu vor să se angajeze într-o viziune clară pentru clădiri, care reprezintă una dintre cele mai presante probleme în contextul modificărilor climatice", a declarat James Drinkwater, director regional pentru Europa al Consiliul Mondial pentru Clădiri Verzi, adăugând că un număr mare de companii şi organizaţii au planuri ambiţioase de renovare a clădirilor.

    Experţii au avertizat că, în Europa, sunt necesare politici solide de renovare a clădirilor, care să îmbunătăţească calitatea vieţii cetăţenilor, în special a celor care au venituri mai mici şi sunt afectaţi de costul energiei.

    Pentru atingerea ţintelor de reducere a emisiilor, stabilite de UE pentru 2050, rata de renovare trebuie să crească de la nivelul actual de 1% pe an, la 3% pe an până în 2020, conform Institutului European pentru Performanţa Clădirilor.

    În baza Directivei pentru Eficienţă Energetică, în vigoare din 2012, UE i-a solicitat fiecărui stat membru să realizeze "o strategie naţională de renovare" pe termen lung, care să prevadă renovarea locuinţelor şi a clădirilor comerciale la standarde ridicate de eficienţă energetică.

    Strategiile iniţiale trebuiau depuse până în 30 aprilie 2014, iar strategiile consolidate, din trei în trei, astfel că al doilea termen a fost 30 aprilie 2017.

    Potivit coaliţiei, o strategie naţională solidă de renovare necesită obiective clare de economisire a energiei, iniţiative de sensibilizare, programe de aptitudini, mecanisme şi politici financiare.

    Institutul European pentru Performanţa Clădirilor: "Pentru atingerea ţintelor de reducere a emisiilor, stabilite de UE pentru 2050, rata de renovare trebuie să crească de la nivelul actual de 1% pe an, la 3% pe an până în 2020".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional