Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SPECIALIŞTII: "Soluţiile inovatoare de zidărie nu reprezintă un lux, ci o opţiune validă, cu beneficii pe termen lung"

Materiale /

"Soluţiile inovatoare de zidărie nu reprezintă un lux, ci o opţiune validă, cu beneficii pe termen lung"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În procesul de realizare a locuinţei, unul dintre paşii importanţi care trebuie făcuţi este alegerea materialelor de construcţie.

    Fiecare dintre noi îşi doreşte o casă în care să se simtă, în primul rând, confortabil.

    În cazul în care beneficiarul a contractat un arhitect şi, ulterior, o firmă de construcţii care să se ocupe integral de proiect, acesta va primi sugestii privind materialele potrivite pentru dorinţele şi proiectul său. Totuşi, trebuie să se asigure că şi el cunoaşte detaliile legate de materialele care formează baza casei sale - fundaţia, zidăria, acoperişul, instalaţiile. În acest sens, specialiştii din cadrul Wienerberger îi sfătuiesc pe cei care-şi construiesc o locuinţă să studieze tipurile de materiale de construcţii, calităţile şi proprietăţile lor, inclusiv costurile acestora.

    Cunoscătorii din domeniu susţin că soluţiile inovatoare de zidărie "nu reprezintă un lux, ci o opţiune foarte validă" pentru construcţii, "cu beneficii pe termen lung".

    Costul total al zidăriei reprezintă aproximativ 5% din totalul investiţiei, menţionează aceştia, iar atunci când oamenii aleg din ce să-şi zideas-că pereţii casei, trebuie să ia în calcul faptul că, în funcţie de produsele de zidărie alese, decid, de fapt, ce nivel de confort va avea în locuinţă pe toată durata de utilizare.

    Aşadar, alegerea materialelor este esenţială pentru calitatea casei, iar selectarea magazinului de unde sunt achiziţionate acestea este importantă pentru costurile şi eficienţa operaţională a lucrului pe şantier.

    "Dacă beneficiarul îşi doreşte o casă în care familia sa să trăiască sănătos, pentru mai multe generaţii, poate chiar peste 100 de ani, cărămida este cea mai bună opţiune", apreciază specialiştii citaţi.

    Ei susţin că materialul de construcţie ideal pentru zidărie este cărămida, întrucât este rezistentă în timp, accesibilă, eficientă energetic în mod natural. Specialiştii de la Wienerberger afirmă că, fiind realizate din argilă, apă şi foc, cărămizile sunt prietenoase cu mediul, dar şi rezistente pentru orice tip de acoperiş şi oferă o izolaţie termică superioară, ceea ce înseamnă mai puţine pierderi de energie şi, implicit, costuri mai mici la facturile lunare de utilităţi, mai arată sursele citate. Niciun alt material de construcţie nu are masa termică pe care o are cărămida, această proprietate fiind cunoscută şi apreciată de sute de ani. Utilizată în Orientul Apropiat şi India acum peste 5.000 de ani, cărămida a ajuns la egipteni, la romani şi mai aproape de zilele noastre a devenit materialul preferat în construirea caselor. În urma proceselor de fabricaţie avansate şi cu standarde extrem de riguroase, rezultă un produs mult mai performant din toate punctele de vedere, comparând cu cărămizile pline.

    Sistemul Porotherm, comercializat în România, reprezintă soluţia modernă de zidărie adaptată condiţiilor de mediu şi climă din ţara noastră. Porotherm este un sistem complet de zidărie ceramică, format din cărămizi, planşee ceramice, buiandrugi şi mortare, gândit de Wienerberger.

    Gamele comercializate de Wienerberger în România sunt Porotherm TermoExpert, Porotherm Durabil, Porotherm Optim, Porotherm Interior şi Porotherm Complet. "Create cu tehnologii de ultimă generaţie, blocurile ceramice Porotherm reprezintă o soluţie modernă de zidărie, adaptată perfect la condiţiile de mediu şi climă, conform normelor de construcţie din ţara noastră", apreciază experţii din cadrul companiei, adăugând că "echilibrul perfect între prea cald şi prea rece este ceea ce caracterizează gama Porotherm TermoExpert, fiind gama cu cea mai bună performanţă termică". Gama Porotherm TermoExpert include produsele Porotherm 38 STh, Porotherm30STh, Porotherm 25-29 Th Light.

    Sursele citate menţionează că blocurile ceramice Porotherm reprezintă rezultatul a peste 195 de ani de Inovaţie Wienerberger, fiecare gol din configuraţia lor contribuind la obţinerea performanţelor termice specifice Porotherm.

    Configuraţia de tip fagure a blocurilor ceramice din Gama PorothermTermoExpert conferă acestora calitatea unei performanţe termice foarte ridicate. Printre avantajele cărămizii şi sistemului Porotherm de la Wienerberger se numără timpul mai mic de execuţie, datorită modului de îmbinare a întregului sistem de zidărie Porotherm (blocuri ceramice, mortare, buiandrugi, planşee ceramice); rezistenţa sporită la cutremur, prin blocurile ceramice STh din gama TermoExpert; posibilitatea utilizării sortimentelor de blocuri ceramice de tip jumătate sau treimi fracţionate la ţeserea zidăriei, fapt ce reduce timpul de execuţie şI deşeurile din spărturi de şantier; un confort ridicat în interior, din punct de vedere al izolării fonice şi termice.

    Ţinând cont că zidăria casei nu poate fi înlocuită ulterior şi reprezintă doar 5% din costul total al casei, recomandarea specialiştilor pentru beneficiari este de a se asigura că produsele de zidărie cumpărate pot îndeplini aşteptările de confort şi performanţă termică pentru locuinţă.

    Wienerberger: "Casele din cărămidă sunt durabile, oferă siguranţă familiei, un mediu sănătos şi reprezintă o investiţie care îşi păstrează valoarea în timp, pentru mai multe generaţii".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional