Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STRUCTURĂ METALICĂCase pe structură din oţel galvanizat ridicate în patru luni

F.A. Consilier /

Casă cu structură metalică, realizată de "Tiro Invest" Iaşi

Casă cu structură metalică, realizată de "Tiro Invest" Iaşi

Soluţia "Tiro Invest" Iaşi pentru case constă în ridicarea locuinţei pe structură metalică din oţel galvanizat importat din S.U.A. Compania este singura deţinătoare de pe piaţa româneas-că a francizei Steel Frame Housing Inc. Domnul Jan De Graeve, administratorul "Tiro Invest", spune că materialul este de calitate superioară, fapt sprijinit şi de garanţia de 15 ani oferită pentru structură, la o durată de viaţă mult mai mare, în jur de 50 de ani. În plus, se foloseşte şi expertiza din America.

Activitatea a început în anul 2007, când a fost ridicată prima casă, până în prezent fiind terminate trei imobile, fiecare cu o suprafaţă desfăşurată de 150 - 200 de metri pătraţi în zona Municipiului Iaşi. Pentru 2009 există multe cereri, compania aşteapta la începutul lunii martie eliberarea autorizaţiilor pentru a demara lucrările. Domnul De Graeve spune că publicul ţintă este reprezentat de "tinerii cu idei noi", care îşi doresc să se mute de la apartamentul de bloc la o locuinţă individuală la un cost rezonabil. Perspectivele vizează extinderea activităţii la nivelul întregii ţări în sistem de franciză.

Sursa citată precizează că, folosind o echipă de şase oameni, durata de execuţie este de doar două luni pentru ridicarea structurii. La aceasta se adaugă alte două luni pentru definitivarea construcţiei pentru o suprafaţă construită de aproximativ 200 de metri pătraţi. Faptul conferă o importantă economie de timp şi, implicit, de cost. Domnul De Graeve dă ca exemplu, o casă de 186 metri pătraţi, care a costat 120.000 de euro.

Costul estimativ de construcţie este de 300 de euro + T.V.A. pentru metrul pătrat la roşu, respectiv 600 de euro + T.V.A. la cheie. Pentru realizarea fundaţiei se cheltuiesc doar 10.000 de euro, faţă de 25.000 de euro, cât ar costa la o casă pe sistem clasic, spun domnul De Graeve. Costurile totale sunt determinate de preţul oţelului importat din S.U.A., deci nu se pot efectua reduceri promoţionale, însă, în contextul actual, nu este de neglijat nici avantajul dat de stabilitatea preţului pentru aceste importuri, consideră administratorul "Tiro Invest". Construcţiile pot avea un regim de înălţime de până la parter + 2 etaje + mansardă, fără o limită de suprafaţă.

Făcând o evaluare a pieţei construcţiilor din România la momentul de faţă, domnul De Graeve consideră că "situaţia este dramatică", preţurile solicitate pentru imobile sunt "prea mari". În comparaţie "apartamentele din Bucureşti sunt mai scumpe decât cele din Belgia (ţara de origine a domnului De Graeve) şi calitatea este alta". Printre cauzele crizei actuale de pe piaţa construcţiilor, domnia sa se consideră realist când remarcă lipsa de tact a unui număr mare de constructori, care "au făcut foarte mulţi bani, foarte repede, refuzând să accepte un profit de 30% şi mizând în schimb pe un câştig de până la 300%. Aceştia au constatat acum că nu mai au clienţi şi ar vinde şi cu un profit de 10 %. Domnul De Graeve apreciază: "dacă oamenii ar fi fost mai înţelepţi, nu am fi avut criză, mii de oameni ar fi avut ce lucra în construcţii, iar statul ar fi încasat taxele aferente. Acesta este doar începutul problemelor şi o să fie mult mai rău până ca lucrurile să se îmbunătăţească".

Costul estimativ de construcţie este de 300 de euro + T.V.A. pentru metrul pătrat la roşu, respectiv 600 de euro + T.V.A. la cheie. Pentru realizarea fundaţiei se cheltuiesc doar 10.000 de euro, faţă de 25.000 de euro, cât ar costa la o casă pe sistem clasic.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional