Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU ALLIED MARKET RESEARCHPiaţa globală a materialelor de construcţii ecologice va trece de 510 miliarde dolari

Materiale /

Piaţa globală a materialelor de construcţii ecologice va trece de 510 miliarde dolari
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Domeniul va avea o creştere anuală compusă de 8,1%, în intervalul 2021 - 2030

    Industria globală a materialelor de construcţie ecologice a generat 237,3 miliarde de dolari în 2020 şi este aşteptată să ajungă la 511,2 miliarde de dolari în 2030, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 8,1% între 2021 şi 2030, conform unui raport Allied Market Research.

    Analiza arată că preferinţa pentru materialele de construcţie ecologice faţă de materialele tradiţionale în industria construcţiilor şi beneficiile precum uşurinţa în întreţinere, respectiv eficienţa costurilor stau la baza creşterii pieţei globale a materialelor de construcţie "verzi".

    Pe de altă parte, politicile guvernamentale de susţinere din ţările dezvoltate, care încurajează construcţiile ecologice, vor genera noi oportunităţi în următorii ani, în industria de profil, notează sursa citată.

    Allied Market Research remarcă faptul că izbucnirea pandemiei de Covid-19 a avut un impact negativ asupra creşterii pieţei globale a materialelor de construcţie verzi, din cauza scăderii puternice a cererii. "Pandemia a oprit unităţile de producţie şi a perturbat lanţul de aprovizionare, din cauza măsurilor de lockdown. Toate acestea au împiedicat creşterea pieţei, însă industria supusă analizei se redresează în mod constant, deoarece activităţile de construcţii sunt reluate", menţionează raportul.

    Allied Market Research: Segmentul de produse pentru exterior - lider pe piaţa materialelor de construcţii ecologice

    După tipul materialelor de construcţie ecologice, segmentul produselor pentru exterior a deţinut cea mai mare cotă de piaţă în 2020, reprezentând mai mult de o treime din total, conform raportului, care estimează că acesta îşi va menţine statutul de lider pe toată perioada avută în vedere.

    "Creşterea activităţilor de reparaţii şi întreţinere, în special în America de Nord şi Europa, stimulează cererea de produse pentru exterior", precizează Allied Market Research, adăugând: "Preconizăm că segmentul produselor solare va manifesta cea mai mare creştere (CAGR), de 9,5%, din 2021 până în 2030. Sporirea cererii pentru clădiri mai eficiente din punct de vedere energetic şi reglementările de sprijin pentru un mediu mai sigur stimulează cererea de produse solare".

    Allied Market Research: Cele mai multe materiale de construcţii ecologice ajung la clădirile rezidenţiale

    După cererea din domeniu, segmentul clădirilor rezidenţiale a reprezentat cea mai mare pondere în 2020, contribuind la mai mult de jumătate din piaţa globală a materialelor de construcţii verzi, potrivit Allied Market Research, care anticipează că acesta îşi va menţine poziţia de lider până în 2030 datorită creşterii populaţiei şi a numărului de reglementări privind construcţiile "verzi".

    Cu toate acestea, segmentul clădirilor nerezidenţiale va avea cea mai mare creştere CAGR, de 8,7%, din 2021 până în 2030, datorită extinderii industrializării şi concentrării instituţionale pe clădirile eficiente energetic.

    Allied Market Research: Europa şi America de Nord domină cererea de materiale de construcţii ecologice

    După regiune, Europa, urmată de America de Nord, au deţinut cea mai mare cotă de piaţă în ceea ce priveşte veniturile în 2020, reprezentând aproape două cincimi din piaţa globală a materialelor de construcţii ecologice, conform sursei. Raportul precizează: "Creşterea cererii de materiale de construcţii ecologice pentru domeniile de ospitalitate şi agrement, respectiv concentrarea sporită pe reducerea costurilor operaţionale şi de întreţinere ale clădirilor susţin piaţa europeană. În schimb, regiunea Asia-Pacific va înregistra cea mai rapidă creştere CAGR, de 9,1%, în perioada analizată. Extinderea activităţilor de construcţii pe fondul creşterii populaţiei şi al concentrării guvernelor asupra clădirilor ecologice stimulează cererea de materiale de construcţii ecologice în regiune".

    Conform Allied Market Research, jucători de top de pe piaţa materialelor de construcţii ecologice sunt: Alumasc Group Plc (Marea Britanie), Amvik Systems (Canada), BASF SE (Germania), Bauder Limited (Marea Britanie), Binderholz GmbH (Germania), E.I. du Pont de Nemours and Company (SUA), Forbo International SA (Elveţia), Interface Inc. (SUA), Kingspan Group Plc (Irlanda), Owens Corning (SUA).

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional