Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU RESEARCH AND MARKETSPiaţa materialelor de construcţii eficiente energetic se va tripla până în 2022

Materiale /

Piaţa materialelor de construcţii eficiente energetic se va tripla până în 2022
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa globală a materialelor de construcţii eficiente energetic este aşteptată să ajungă la 364 de miliarde de dolari până în 2022, de la 127,5 miliarde de dolari în 2014, potrivit unei analize realizate de compania Research and Markets, pentru intervalul 2015-2022.

    Publicată la finele lui 2015, analiza arată că, în condiţiile în care consumatorul este tot mai conştient cu privire la beneficiile acestor produse (costurile operaţionale sau cu întreţinerea scăzute), cererea din domeniu va creşte în perioada menţionată. Potrivit studiului, politicile de reglementare favorizează utilizarea de materiale eficiente energetic în construcţii, la fel şi extinderea industriei construcţiilor, în special în ţările în curs de dezvoltare.

    Research and Markets menţionează că, în perioada supusă analizei, cererea de profil va fi susţinută şi de creşterea consumului de materiale pentru exterior (ciment fibros, BCA, lemn, bambus, cărămidă din argilă şi alte materiale armate din sectorul construcţiilor de clădiri eficiente energetic), datorită durabilităţii superioare şi esteticii acestora. Potrivit studiului, piaţa materialelor de exterior era evaluată la peste 19,50 miliarde de dolari în 2014.

    În acelaşi an, cererea de materiale de construcţii eficiente energetic din Europa a fost evaluată la 46,70 miliarde de dolari. Regiunea este aşteptată să înregistreze un avans semnificativ al domeniului, în baza eforturilor Uniunii Europene pentru reducerea amprentei de carbon.

    Atât în Europa, cât şi în America de Nord va spori cererea de materiale de construcţii eficiente energetic, în baza preocupării pentru protecţia mediului, a creşterii gradului de conştientizare cu privire la sustenabilitatea mediului, respectiv a politicilor naţionale şi municipale în materie.

    În 2014, America de Nord a fost cea mai mare piaţă regională a materialelor de construcţii eficiente energetic, cu o cotă de peste 40% (după volumul consumat), conform analizei menţionate.

    Cei mai importanţi jucători de pe piaţa materialelor de construcţie eficiente energetic sunt:

    -Alumasc Group Plc

    -Bauder Limited

    -Binderholz GmbH

    - CertainTeed Corporation

    -RedBuilt LLC

    -PPG Industries

    -DuPont

    -Forbo International SA

    -Interface Inc

    -Kingspan Group plc

    -Lafarge

    -BASF SE

    -Owens Corning

    -National Fiber

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional