Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sunt scoase la vanzare 360 de apartamente din Asmita Gardens

Rasvan Roceanu Locuinţe /

Sunt scoase la vanzare 360 de apartamente din Asmita Gardens

Din vanzarea ultimelor 361 de apartamente neocupate din ansamblul Asmita Gardens, cel mai mare ansamblu imobiliar din Romania, aflat in insolventa, se vor obtine 45 de milioane de euro. Cifra a fost avansata de catre Remus Borza, coordonatorul firmei Euro Insol, desemnata ca administrator judiciar.

Conform lui Borza constructia Asmita Gardens, inceputa in 2007, a costat 127 de milioane de euro. In prezent societatea, detinuta in proportii egale de fondul de investitii Charlemagne si de compania indiana Asmita, are datorii de 112 milioane de euro, dintre care 70 de milioane numai fata de Alpha Bank, care, dealtfel, a si cerut insolventa. In ciuda problemelor, Remus Borza a anuntat ca pe 30 mai au fost oficial receptionate lucrarile din faza a doua, care este si ultima, la ansamblul care cuprinde 758 de apartamente cu 1, 2, 3 si 4 camere situate în 7 turnuri dintre care cel mai înalt are 25 de etaje şi 90 de metri inaltime.

Daca in 2009, cand au fost terminate apartamentele din prima faza, pretul cerut de dezvoltator era de 1600-1800 de euro/metru patrat, in prezent locuintele se vand cu 900-950 de euro/metru patrat. Asmita Gardens mai are si 823 de locuri de parcare, un spa cu piscina, spatii amenajate pentru doua gradinite si 6000 de metri patrati disponibili pentru magazine.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional