Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

TablăTabla din oţel, inox sau aluminiu are diverse aplicaţii

F.A. Materiale /

Tabla din oţel, inox sau aluminiu are diverse aplicaţii

Indiferent de cum vă doriţi să fie tabla şi unde doriţi să o utilizaţi, pe piaţa materialelor de construcţii şi a amenajărilor interioare din ţara noastră sunt societăţi care vă pot pune la dispoziţie sute de articole din tablă perforată, expandată sau decorativă.

Domeniul de utilizare al acestora este foarte variat, putând fi folosite în arhitectură, ca mobilier urban, design sau industrie.

Tabla este disponibilă în mai multe variante, cum ar fi tabla perforată cu goluri pătrate, rotunde sau alungite, tabla plină, expandată, ambutisată, amprentată sau tabla decorativă.

Materialele cele mai folosite sunt oţelul, inoxul şi aluminiul.

Posibilităţile de decorare sunt multiple, iar societăţile combină posibilităţile de perforare cu imaginaţia dumneavoastră pentru a putea obţine soluţii individuale.

Variante de tablă

Tabla perforată oferă protecţie şi funcţionalitate, conferind totodată obiectului un aspect atrăgător. Tabla perforată poate fi din oţel -decapat şi zincat -, oţel inoxidabil, aluminiu, cupru şi zinc cu titan. Dimensiunile sunt de 1000 x 2000 mm, 1250 x 2500 mm, 1500 x 30000 mm cu grosimi de la 0,5 mm până la 10,0 mm.

Tabla perforată poate fi utilizată la filtrare, separare, ventilare, izolare, climatizare, absorbţie, protecţie, triere, decorare şi diverse amenjări urbane. Are o rezistenţă mecanică deosebită şi un design plăcut.

Societatea "Gantois România" din Bucureşti oferă mai multe modele de tablă perforată: cu goluri pătrate, rotunde sau alungite rotunde. Acestea sunt obţinute din metale feroase sau neferoase: oţel, oţel galvanizat, inox, aluminiu. Grosimea acestora variază de la 1-2 mm până la 5 mm.

 Tabla expandată de la "Gantois România" poate fi folosită în arhitectură, la realizarea mobilierului urban sau chiar în industrie. Aplicaţii posibile: amenajări, decoraţiuni, inovaţii, pereţi despărţitori, filtrări, panouri de protecţie/securitate (pentru sisteme de aerisire, încălzire, motoare, diverse instalaţi; înveliri, împrejmuiri, pasarele, balustrade; panouri parasolare; suporturi, armături. Materialele folosite sunt oţelul, inoxul şi aluminiul. Tabla este disponibilă la dimensiunile de 1500x745 mm sau 2000x1000 mm cu grosimi de 1-3 mm.

 Tabla amprentată este obţinută prin ambutisare la rece folosind panouri plate. Metalele principale utilizate sunt oţelul moale, oţelul inoxidabil, aluminiul şi alama. Acestea au grosimile obişnuite şi pot fi tratate prin diverse procedee: lăcuire termică, anodizare, polisare electrolitică. Ambutisarea oferă materialelor numeroase calităţi, cum ar fi rezistenţă ridicată la îndoire, rigiditate, rezistenţă la şocuri, reducerea efectelor vandalismului. Funcţiile principale pe care le îndeplineşte acest tip de tablă sunt de antiderapare, acoperire şi decorare.

 Tabla ambutisată poate fi folosită în industrie şi în construcţii ca şi suprafeţe antiderapante, mobilier urban, ecrane acustice, panouri de protecţie, balustrade, pasarele, împrejmuiri, platforme. Funcţiile acestui tip de tablă sunt: antiderapare, aerisire, acoperire, separare, decorare, scurgere a lichidelor.

 Tabla decorativă este special concepută pentru decoraţiuni interioare şi exterioare. Aceasta oferă efecte de transparenţă şi opacitate de diferite intensităţi, în funcţie de ambianţa dorită. Tabla poate fi din aluminiu, oţel sau inox şi este disponibilă, la "Gantois România" în panouri standard de 2000x1000 mm cu grosimi de 1,5/1 mm.

Preţul pentru o tablă perforată din oţel, dimensiunea de 2000x1000 mm şi grosimea de 1 mm este de aproximativ 30 euro/bucată. Pentru acelaşi format şi aceeaşi grosime a tablei, dar în varianta de inox preţul este de aproximativ 100 euro/bucată, fără TVA. Transportul până la beneficiar este inclus în acest preţ de comercializare.

Despre "Gantois România"

Societatea "Gantois România" are birourile şi halele de producţie în Timişoara, pe Platforma Industrială Incontro.

"Gantois România" mai are o agenţie comercială la Bucureşti şi reprezentanţi la Iaşi şi Budapesta. De curând funcţionează ateliere de producţie şi un depozit de marfă la Oţelu Roşu, în judeţul Caraş-Severin.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional