Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tassullo lansează un nou tip de material ecologic pentru termoizolaţii

A.C. Materiale /

Tassullo lansează un nou tip de material ecologic pentru termoizolaţii

Producătorul internaţional de materiale de construcţii, Tassullo introduce un nou tip de adeziv/masă de şpaclu pentru termoizolaţii, care face parte din gama materialelor de construcţie cu un impact redus asupra mediului, se arată într-un comunicat remis, astăzi, redacţiei.

Tassullo lansează în România un nou tip de adeziv şi masă de şpaclu pentru plăci termoizolante, produs "care lasă peretele să respire şi, astfel, îmbunătăţeşte confortul ambiental al persoanei care trăieşte în acea clădire", se arată în comunicat.

Noul material, numit TK01 Ch este în totalitate ecologic, obţinut de specialiştii Laboratorului de Cercetare şi Dezvoltare Tassullo.

În comunicat se arată că materialul nu conţine ciment, ci este realizat pe bază de var hidraulic natural şi este indicat pentru plăcile permeabile la vaporii de apă: vată minerală, plută, lemn mineralizat, silicat de calciu.

De asemenea, comunicatul mai transmite: "Varul hidraulic natural conţinut de TK01 Ch este de tipul NHL5, caracterizat printr-o flexibilitate sporită, permeabilitate la vapori mare şi durabilitate crescută în timp faţă de cimentul clasic".

Cezar Margine, responsabil de marketing în companie, a declarat: "În ceea ce priveşte TK01 Ch, specialiştii Tassullo au dorit o abordare ecologică bazată pe ideea «construieşte şi trăieşte sănătos» şi care promovează utilizarea materialelor cât mai puţin prelucrate industrial. Acest produs face parte din gama BIO-E Tassullo, produse exclusiv BIO, care protejează utilizatorii, precum şi mediul înconjurător".

Comunicatul transmite, referitor la impactul materialelor de construcţie: "Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 20% din populaţia lumii este afectată de Sindromul Clădirii Bolnave (dureri de cap, greţuri, iritaţii) declanşat de calitatea scăzută a materialelor de construcţie prelucrate chimic şi de gradul redus de respirabilitate a clădirilor. În acest sens, Tassullo creează materiale ecologice pe bază de var hidraulic natural, ce lasă pereţii să respire".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional