Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Timişoara"Sinergy Est" construieşte peste 400 de apartamente

F.A. Locuinţe /

Şantierul "The Ring"

Şantierul "The Ring"

Compania "Sinergy Est" are în curs de execuţie peste 400 de apartamente în mai multe ansambluri rezidenţiale din Timişoara. Societatea italiană este unul dintre primii investitori locali în construcţia de apartamente noi, care a dat deja în folosinţă circa 100 de unităţi locative în ansamblurile "Palazzo Europa I" şi "Palazzo Europa II" din zona Felix, din nordul oraşului.

Tot în această zonă, în imediata apropiere a celor două imobile, "Sinergy Est" mai are în execuţie complexul rezidenţial "The Ring", cu 220 de apartamente şi 2.800 mp de spaţii comerciale. La sfârşitul lunii aprilie, majoritatea apartamentelelor fuseseră deja vândute.

"The Ring" va fi gata la începutul anului viitor

La finele lunii aprilie, fuseseră ridicate, deja, cele patru structuri din cadrul ansamblului "The Ring", iar constructorul demarase lucrul la instalaţii şi compartimentări. "Constructim" SA şi "NGF Construct" sunt antreprenorii angajaţi pe acest proiect. Arina Toderescu, director în cadrul "Sinergy Est, a adăugat că primele două blocuri erau programate să fie predate beneficiarilor la sfârşitul acestui an, dar compania doreşte să recepţioneze întreg ansamblul. "În martie - aprilie 2009 am programat predarea către beneficiari a întregului complex The Ring", a adăugat domnia sa.

Proiectul cuprinde, pe un teren de circa 10.000 mp, patru blocuri cu aproximativ 56 de apartamente fiecare. Cele patru blocuri sunt dispuse în colţurile unui pătrat, cu o piaţă pietonală centrală, în mijlocul căreia se va ridica o piramidă din sticlă.

Regimul de înălţime a imobilelor este subsol, parter, cinci etaje, mansardă 1 şi mansardă 2. Subsolul este destinat locurilor de parcare, iar parterul - spaţiilor comerciale şi de servicii. În total, vor fi amenajate 250 de garaje subterane şi 90 de locuri de parcare exterioare pentru magazine şi vizitatori.

Vor fi amenajate 16 tipuri de apartamente cu una până la patru camere, cu suprafeţe comerciale cuprinse între 53,65 şi 171,83 mp. Preţurile de vânzare variază între 58.000 şi 229.900 de euro, fără TVA. Locul de parcare din subsol, cu acces la lift, costă 8.000 de euro. Apartamentele de la mansardă (cele mai scumpe) au locul de parcare inclus în preţ.

"Barcelona Residence" va avea 150 de apartamente

Compania italiană a mai demarat, la începutul acestui an, construcţia şi vânzarea ansamblului "Barcelona Residence", din zona Dumbrăviţa, din nordul Timişoarei. Terenul măsoară 26.000 mp. Arina Toderescu, director în cadrul "Sinergy Est, ne-a declarat că vor fi amenajate 16 blocuri cu un regim mic de înălţime şi cu un total de 150 de apartamente. La acestea se adaugă un imobil pe parter, trei etaje şi mansardă, situat pe şoseaua principală şi care va avea ca destinaţie spaţii de servicii şi birouri.

Complexul va fi finalizat la sfârşitul anului viitor. Suprafeţe utile ale apartamentelor variază între 58 şi 147 mp. Preţurile de vânzare au fost stabilite la 1.000 - 1.100 de euro/mp, la care se adaugă TVA.

Două blocuri în zona centrală

"Sinergy Est" mai are în execuţie două imobile denumite "Bucovina". Complexul este situat în zona centrală a Timişoarei, respectiv Cetăţii - Mircea cel Bătrân şi au dotări de lux. Blocurile au un regim de înălţime parter, două etaje şi mansardă şi beneficiază şi de lift. Fiecare clădire va avea opt apartamente şi un spaţiu comercial. Preţul de vânzare este de 1.100 - 1.200 de euro/mp, ne-a precizat Arina Toderescu. Suprafaţa construită a locuinţelor variază între 71 şi 175 mp.

Apartamente de lux pe strada Orşova

Un alt proiect rezidenţial al "Sinergy Est", a cărui construcţie nu a fost încă demarată, se află pe strada Orşova, din nordul Timişoarei. Imobilul va avea un regim de înălţime de parter şi 3-5 etaje, cu partea din faţă mai înaltă şi retras în spate. Blocul va avea acces din două străzi şi va cuprinde cel puţin 70 de apartamente. Finisajele vor fi de lux.

Investitorii italieni de la "Sinergy Est" au achiziţionat un teren în zona Complexului Studenţesc din Timişoara. Aici vor fi ridicate blocuri de apartamente, birouri şi spaţii comerciale. Proiectarea era, la finele lunii aprilie, în stadiu incipient, iar execuţia va începe, cel mai târziu, în anul 2009.

De asemenea, proprietarii "Sinergy Est" mai deţin şi în zona Gării o suprafaţă de teren de 30.000 mp, pe care, la finele lunii aprilie, o aveau în studiu. Societatea mai are în proprietate câteva terenuri ample ca suprafaţă şi poziţionate strategic în zonele rezidenţiale ale Timişoarei. Aici, vor fi amenajate complexuri rezidenţiale cu case individuale şi înşiruite. Bineînţeles, o anumită zonă din fiecare dezvoltare va fi rezervată serviciilor şi activităţilor comerciale.

Reprezentanţii "Sinergy Est" ne-au mai spus: "Un alt imobil cu o suprafaţă de circa 15.000 mp îl avem în studiu pentru viitorul apropiat pe un teren de 5.000 mp, pe care îl deţinem pe Calea Torontalului". Aici, compania intenţionează să dezvolte circa 2.300 mp de spaţii comerciale, 2.000 mp de birouri şi 10.000 mp de apartamente. Regimul de înălţime propus este subsol, parter şi 3-9 etaje.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional