Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Trend descendent pe piata locala de tamplarie PVC

I.D. Materiale /

Gabriel Nicolaescu, deputy general Manager VEKA Romania

Gabriel Nicolaescu, deputy general Manager VEKA Romania

Piata locala de tamplarie PVC ar putea inregistra o scadere de aproximativ 5-8%, pana la finalul anului, apreciaza reprezentantii Veka Romania, furnizor de sisteme de profile PVC destinate productiei de tamplarie termoizolanta.

Dupa stabilizarea in 2012 a pietei locale de tamplarie PVC la o valoare estimata la 300 milioane de euro, inceputul acestui an nu a fost unul incurajator. Consumatorii sunt mult mai rezervati atunci cand vine vorba despre investitiile in constructii sau renovari.

Gabriel Nicolaescu, deputy general Manager Veka Romania, precizeaza:

"Recesiunea a avut si efecte pozitive, deoarece a condus la cresterea cotei de piata a companiilor producatoare de tamplarie PVC, care furnizeaza produse de calitate superioara. Principalul factor de evolutie a pietei locale de tamplarie termoizolanta este optiunea clientilor pentru produsele premium, care le aduc beneficii pe termen lung si mediu. Este adevarat, consumatorul este mult mai rezervat in a cheltui. Dar atunci cand o face, isi doreste un produs de calitate, care sa corespunda intocmai nevoilor lui."

O redresare usoara ar putea fi posibila prin reluarea investitiilor in domeniul constructiilor si accelerarea exporturilor catre pietele Uniunii Europene.

Veka Romani si-a mentinut in primele cinci luni ale acestui an cotele de vanzari in comparatie cu acelasi interval al anului trecut. Pentru anul 2013, compania estimeaza o potentiala crestere de 5-8% fata de anul 2012, cand cifra de afaceri s-a ridicat la aproximativ 15 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional