Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Veneţia a interzis construirea de hoteluri noi în clădirile de patrimoniu

Internaţional /

Veneţia a interzis construirea de hoteluri noi în clădirile de patrimoniu
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Autorităţile locale din oraşul italian Veneţia au decis, vara aceasta, să interzică ridicarea de hoteluri noi, în vederea protejării clădirilor vechi, de patrimoniu. Decizia vine după ce oraşul a fost afectat de protestele localnicilor faţă de numărul uriaş de vizitatori străini.

    Interdicţia îi va împiedica pe dezvoltatorii imobiliari să transforme clădirile vechi în unităţi de cazare pentru turişti, conform publicaţiei independent.co.uk, care mai arată că este interzisă, de asemenea, extinderea hotelurilor deja existente.

    Măsura urmează unei decizii luate în mai, prin care Veneţia a interzis deschiderea de noi restaurante fast food.

    "Situaţia este destul de grea", a declarat Massimiliano De Martin, evaluator, citat de cotidianul local Corriere del Veneto. În opinia sa, decizia autorităţilor "este o rezoluţie-cheie pentru mandatul acestora, care aliniază minicipalitatea la politicile Unesco".

    Massimiliano De Martin a precizat că în centrul istoric al Veneţiei sunt disponibile 25.400 de camere pentru turişti, număr considerat mai mult decât suficient.

    Decizia Municipalităţii din Veneţia este considerată de specialişti o mişcare inteligentă pentru oraşul italian care, în ultimii ani, a afost afectat de proiecte majore de transformare, în baza cărora au fost aduse aici branduri globale. În 2015, la Veneţia a fost inaugurat hotelul JW Marriott, într-un fost spital de pe o insulă privată. Anterior, Aman Resorts a luat drept reşedinţă un fost palat renascentist din Marele Canal, iar Hilton a transformat fosta moară Stucky în cel mai mare hotel din oraş. Chiar şi brandul local Bauer a transformat o mănăstire proiectată de arhitectul Andrea Palladio într-un hotel - Bauer Il Palladio.

    Noua interdicţie priveşte numai centrul oraşului, ceea ce înseamnă că isulele private vor putea găzdui noi hoteluri.

    Populaţia Veneţiei a scăzut de la 175.000 la numai 55.000, în 60 de ani. Conform presei locale, dacă declinul va continua în acelaşi ritm, oraşul nu va mai avea niciun rezident până în 2030. În septembrie 2016, sute de veneţieni au demonstrat faţă de numărul extrem de mare de turişti care vizitează oraşul zilnic.

    _________________

    Veneţia este vizitată anual de circa 30 de milioane de turişti.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional