Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Viitoarea finantare europeana nu va ocoli eficienta energetica

A.D. Locuinţe /

Fondurile structurale aferente perioadei 2014-2020 ar trebui orientate in directia tranzitiei catre surse sustenabile de energie. In acest sens, in cadrul programului "Intelligent Energy Europe", Agentia Europeana pentru Competitivitate si Inovare (EACI) a derulat un proiect (SF Energy Invest) menit sa sprijine autoritatile insarcinate cu absorbtia fondurilor europene si promotorii de proiecte energetice sa investeasca in cresterea numarului si calitatii proiectelor vizand obtinerea energiei din surse sustenabile.

In acest scop, cele zece state partenere la acest proiect, printre care si Romania, au elaborat un program operational virtual in domeniul energiei, propunand patru axe prioritare: eficienta energetica pentru zonele defavorizate; modernizarea retelelor energetice si sprijin pentru productia locala; sprijin pentru obtinerea energiei din surse regenerabile si investitii in eficienta energetica; asistenta tehnica pentru autoritatile locale sau regionale si promotorii proiectelor.

Integrarea elementelor de sustenabilitate pe lista de prioritati a statelor partenere trebuie sa aiba loc cat mai curand avand in vedere ca acestea trebuie sa pregateasca propriile programe operationale pe parcursul anului 2013, astfel incat din ianuarie 2014 sa inceapa selectarea proiectelor, considera reprezentantii EACI.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional