Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Zona Metropolitană Bucureşti - Cartiere în construcţie, în jurul CapitaleiOtopeni - Ansamblul "Gran Residencia" - locuinţe pentru clasa medie

F.A. Locuinţe /

Otopeni - Ansamblul "Gran Residencia" - locuinţe pentru clasa medie

Noul ansamblu rezidenţial "Gran Residencia" este situat în oraşul Otopeni, la nord de Capitală. Durata drumului parcurs cu maşina de la complex până în centrul Bucureştiului este de 20 de minute. Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" este la două minute distanţă de cartier, iar aeroportul Băneasa este la cinci minute depărtare. Irina Grosu, reprezentant al agenţiei "Media City" ne-a declarat că există şi un centru comercial în apropiere.

Complexul rezidenţial este format din patru clădiri cu un regim de înălţime de subsol, parter şi cinci etaje. Ultimul etaj este retras. Vor fi 160 de apartamente în total. Fiecare clădire va avea câte 40 de apartamente. Apartamentele cu două camere vor fi 88 la număr. Vor fi construite 56 de apartamente cu trei camere, opt apartamente cu patru camere şi opt apartamente cu cinci camere (penthouse-uri). Preţul de vânzare a apartamentelor cu două camere începe de la 117.000 de euro, fără TVA, iar apartamentele cu trei camere au un preţ de tranzacţionare începând de la 171.000 de euro, fără TVA. Pentru apartamentele cu patru camere preţul de vânzare este de 288.000 de euro, fără TVA. Suprafeţele utile ale apartamentelor cu două camere sunt de la 49 mp până la 85 mp. Apartamentele cu trei camere au suprafeţe utile de la 92 mp până la 98 mp. Locuinţele cu patru camere au suprafeţe utile de 123,38 mp, iar cele cu cinci camere de 152,99 mp.

Există mai multe modalităţi de plată a locuinţelor. Una dintre opţiuni este plata avansului de 25%, odată cu semnarea antecontractului. Restul de 75% vor fi plătiţi la finalizarea lucrărilor, când va fi semnat contractul de vânzare -cumpărare. O altă variantă de achitare a sumei de tranzacţionare oferă un discount de 3%. Această modalitate presupune plătirea unui avans de 50%, la semnarea antecontractului, iar restul de 50% vor fi plătiţi în septembrie 2008, la semnarea contractului de vânzare cumpărare. Cea de-a treia opţiune de plată oferă un discount de 5%. Pentru a beneficia de această ofertă vor fi plătiţi 25% din preţul apartamentului la semnarea antecontractului, 35% vor fi plătiţi în aprilie 2008, 20% - în august, acelaşi an, şi alţi 20% - la semnarea contractului de vânzare cumpărare, în septembrie 2008. O altă posibilitate de plată a unui apartament oferă un discount de 7%. Pentru a beneficia de acest discount trebuie plătit un avans de 75% din preţul apartamentului, la semnarea antecontractului şi ceilalţi 25% - în septembrie anul acesta, când va fi semnat contractul de vânzare-cumpărare. Cea de-a cincea opţiune de plată a unui apartament oferă un discount de 9% şi presupune achitarea integrală a preţului apartamentului la semnarea antecontractului.

Suprafaţa totală a terenului care va susţine construcţia este de 13.074 mp. Suprafaţa totală construită este de 25.080 mp. Ansamblul imobiliar va avea şi o grădină interioară cu suprafaţa de 2.000 mp. Locurile de parcare vor fi în număr de 222. Clădirile au structură din beton cu închideri exterioare din cărămidă şi compartimentări din cărămidă pentru pereţii despărţitori principali. Campusul va avea pază permanentă, sistem de supraveghere video, administrare, branşare la reţeaua oraşului de apă şi canalizare.

Lucrările de construcţie au început în mai 2007 şi vor fi finalizate în septembrie 2008.

140 de apartamente noi, în cartierul "Aurora" din Otopeni

Situat în Otopeni, pe strada principală, complexul rezidenţial "Aurora" este format din 14 blocuri şi oferă un total de 140 de apartamente. Acestea sunt situate în imobile cu regimul de înălţime parter, două etaje şi mansardă. Suprafeţele pe care se desfăşoară apartamentele variază în funcţie de numărul de camere aflate în componenţa acestora şi de tipul imobilului în care se află situat apartamentul. Ele pornesc de la 83 de metri pătraţi construiţi, pentru apartamentele cu două camere şi ajung la 224 de metri pătraţi construiţi, în cazul apartamentelor de lux şi a duplexurilor cu cinci camere.

Complexul cuprinde, astfel, 26 de apartamente cu două camere, 74 de locuinţe cu trei camere, 14 unităţi locative cu patru camere şi 12 apartamente cu cinci camere.

Printre facilităţile pe care le oferă ansamblul se numără piscinele pentru adulţi şi copii, un club şi un restaurant, spaţii de joacă, un teren de sport, locuri de parcare, spaţii comerciale, o grădiniţă.

Primele cinci imobile din proiect vor fi terminate în luna iunie a acestui an, în timp ce alte cinci blocuri urmează să fie gata anul viitor în martie. Ultimele patru edificii sunt preconizate pentru finalizare în octombrie 2009. Valoarea investiţiei se ridică la 14 milioane de euro. În prezent, sunt disponibile pentru vânzare 120 de astfel de unităţi locative. Preţul noilor apartamente din Otopeni oscilează între 108.052 de euro, fără TVA (pentru cea mai ieftină locuinţă) şi 549.261 de euro, plus TVA - preţul celei mai scumpe dintre ele, ne-au precizat surse oficiale din cadrul "MediaCity", agenţia care promovează proiectul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional