Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ANALIZĂ RESEARCH AND MARKETS LA NIVEL MONDIALSectorul sticlei inteligente: de la 2,85 miliarde dolari în 2018, la 11,7 miliarde în 2027

Materiale /

Sectorul sticlei inteligente: de la 2,85 miliarde dolari în 2018, la 11,7 miliarde în 2027
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa globală a sticlei inteligente a însumat 2,85 miliarde de dolari în 2018 şi este aşteptată să înregistreze o creştere agregată anuală (CAGR) de 17,2% în perioada 2019-2027, ajungând la 11,73 miliarde de dolari în 2027, conform unei analize realizate de compania de cercetare Research And Markets.

    Autorii studiului arată că această creştere va fi generată de extinderea sectorului construcţiilor comerciale şi rezidenţiale, respectiv de sporirea nevoii de eficienţă energetică şi de o utilizare mai bună a lumii naturale.

    Cu toate acestea, se preconizează că preţul ridicat al sticlei inteligente va limita creşterea pieţei de profil în anii supuşi analizei.

    În plus, creşterea rapidă a economiilor emergente din Asia-Pacific va crea o oportunitate profitabilă pentru piaţa inteligentă a sticlei, potrivit studiului citat. Acesta notează că unii dintre principalii jucători de pe piaţa sticlei inteligente se concentrează foarte mult pe iniţiative strategice pentru a îmbogăţi produsul, precum şi pentru a-şi extinde prezenţa geografică pe tot globul.

    Ţările dezvoltate, precum şi cele în curs de dezvoltare asistă la o cerere semnificativă de sticlă inteligentă, conform Research And Markets, care subliniază: "În sectorul comercial, sticla inteligentă este utilizată la construcţia de mall-uri, clădiri de birouri, aeroporturi, gări, spitale şi alte unităţi de asistenţă medicală, drumuri, baraje etc. Constructorii sunt din ce în ce mai interesaţi de utilizarea unor produse eficiente din punct de vedere energetic şi, în acelaşi timp, versatile. Construcţiile comerciale aduc un plus de frumuseţe unui oraş, dar atrag şi turiştii".

    Sprijinul guvernamental pentru astfel de construcţii care susţin creşterea industriei turismului alimentează cererea de sticlă din diferite ţări ale lumii, conform analizei.

    Studiul arată că, în Asia-Pacific, regiunea cu cea mai rapidă creştere economică, cererea de sticlă inteligentă este susţinută, mai ales că India şi China se dezvoltă într-un ritm important. De asemenea, economiile emergente din Asia de Sud-Est, precum Vietnam, Malaezia, Indonezia, beneficiaă de pe urma creşterii sectorului industrial, al construcţiilor şi infrastructurii.

    Această dezvoltare economică ridicată a creeat o nevoie de infrastructură îmbunătăţită, spune analiza, subliniind că, astfel, construcţia de facilităţi precum mall-uri, spitale, hoteluri etc. creşte într-un ritm ridicat.

    Studiul anticipează că aceste economii vor influenţa în scurt timp piaţa sticlei inteligente.

    Hitachi Chemical Co. şi Asahi Glass Co. sunt unii dintre principalii producători de profil din regiunea Asia-Pacific.

    Aceste companii au luat diverse iniţiative strategice pentru a-şi consolida poziţia pe piaţă. Spre exemplu, în anul 2017, Asahi Glass Co. s-a asociat cu Kinestral Technologies pentru lansarea producţiei de sticlă inteligentă în Taiwan, investiţie ce s-a ridicat la 100 de milioane de dolari SUA. La baza acestui parteneriat strategic a fost pătrunderea din ce în ce mai semnificativă a sticlei inteligente în regiunea asiatică şi europeană.

    ( Producători de sticlă inteligentă

     AGC Inc.

     ArtRatio SL

     Compagnie de Saint-Gobain SA

     Corning Inc.

     GENTEX Corp.

     Hitachi Chemical Co.

     Pleotint LLC

     Polytronix Inc.

     Research Frontiers Inc.

     Smartglass International Ltd

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional