Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2025

CĂTĂLIN DRĂGULEANU, ARISTON THERMO ROMÂNIA:"Debranşările de la încălzire au susţinut piaţa centralelor termice"

Companii /

"Debranşările de la încălzire au susţinut piaţa centralelor termice"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa centralelor termice din ţara noastră a raportat aproximativ acelaşi volum şi aceeaşi valoare anul trecut, faţă de 2012, deşi în primul semestru a fost observată o scădere uşoară, ne-a spus Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

    Potrivit domniei sale, în domeniu a avut loc o schimbare a mixului de centrale termice vândute. Astfel, chiar românii aleg în continuare centralele termice convenţionale, cele în condensare câştigă tot mai mult teren, fiind tot mai solicitate de către clienţi.

    "Ca şi în anii precedenţi, vânzările centralelor termice de apartament au fost susţinute, în 2013, de dorinţa românilor de independenţă şi mai ales de reducere a costurilor lunare pentru încălzire. Un impact pozitiv l-au avut şi debranşările continue, mare parte dintre vânzările de pe piaţa locală fiind destinate locuinţelor care au renunţat la sistemul centralizat de încălzire", ne-a declarat Cătălin Drăguleanu.

    Potrivit domniei sale, în acest moment, este foarte greu de estimat care va fi evoluţia pieţei în 2014, acest lucru fiind strâns legat de situaţia CET-urilor din ţară, de impactul facturilor la căldură pe care le-au plătit românii în iarna anului trecut şi de subvenţiile care vor mai fi acordate.

    "Nu trebuie neglijat că 2014 este un an electoral şi că primăriile locale vor depune eforturi pentru a susţine subvenţia la încălzire", opinează reprezentantul Ariston Thermo.

    Cu toate acestea, domnul Drăguleanu estimează că ponderea centralelor termice în condensare în totalul vânzărilor va creşte, în acest an, "fapt ce arată că românii sunt tot mai mult interesaţi de tehnologii noi care să aducă o eficienţă sporită şi costuri reduse".

    Cătălin Drăguleanu spune că nu au fost resimţite modificări majore în ceea ce priveşte nivelul preţului unitar al unei centrale termice de apartament.

    Cătălin Drăguleanu: "Peste 1,5 milioane de români au achiziţionat produse Ariston"

    Peste 1,5 milioane de români au achiziţionat produse Ariston, după cum ne-a spus Cătălin Drăguleanu, care subliniază că acestea "se diferenţiază prin tehnologiile inovatoare promovate şi prin design", având o perioadă îndelungată de viaţă.

    "Dacă ar fi să amintim produse Ariston care au fost lansate în premieră pe piaţă şi reprezintă o adevărată inovaţie, gama de încălzitoare de apă Velis este un exemplu. Această gamă este formată din boilere electrice cu cea mai mică adâncime din România care dispun de funcţii inedite precum programarea şi memorarea particularităţilor de consum de apă caldă din locuinţă".

    Ariston a lansat, anul trecut, şi centrala termică în condensare pentru apartament, concepută cu schimbător de oţel inox şi arzător cu premix - Clas Premium Evo. Această centrală presupune o economie de gaz de până la 35%, comparativ cu una convenţională.

    Reprezentantul Ariston ne-a mai spus: "Am lansat pe piaţa locală şi alternativa ecologică la boilerele electrice - încălzitorul de apă cu pompă de căldură Nuos, ce produce apă caldă menajeră cu ajutorul căldurii absorbite din aer. Astfel, dacă un boiler electric foloseşte exclusiv energia electrică pentru a încălzi apă, Nuos utilizează în proporţie de 70% căldură din aer şi doar în proporţie de 30% electricitatea. Noua gamă de centrale termice lansată în primăvara lui 2013, GalEvo, răspunde actualelor cerinţe ale pieţei şi vine în întâmpinarea româniilor care îşi doresc achiziţionarea de sisteme de încălzire ce încorporează funcţii performante, aducând o eficientă ridicată şi un consum redus. GalEvo este compusă din patru modele de bază şi variantele acestora doar pentru încălzire. Astfel, am lansat modelele convenţionale Clas Evo şi Genus Evo, dar şi modelele în condensare Clas Premium Evo şi Genus Premium Evo".

    De-a lungul ultimilor ani, Ariston s-a focusat pe dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor oferite prin reţelele de distribuţie şi service. În prezent, compania dispune de o reţea de 300 de parteneri de service autorizaţi în întreaga ţară. În acest an, compania intenţionează să investească în dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor oferite prin reţelele de distribuţie şi service.

    De asemenea, în 2014, societatea a lansat, pentru al doilea an consecutiv, o campanie de extindere a garanţiei pentru o parte dintre produsele Ariston, de la trei la cinci ani.

    Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat, pompe de căldură şi panouri solare.

    Profitul net al Grupului Ariston Thermo a crescut cu 24% în 2013, faţă de 2012

    Ariston Thermo a încheiat anul 2013 cu o creştere a business-ului şi cu o majorare a profitului şi investiţiilor derulate, la nivel global, urmând ca în acest an să îşi continue consolidarea poziţiei pe plan mondial.

    "În 2013, ne-am crescut şi mai mult prezenţa la nivel internaţional, prin operaţiuni majore de dezvoltare, consolidându-ne poziţia din Europa şi Italia prin creşterea investiţiilor în Cercetare şi Dezvoltare", a declarat Paolo Merloni, Preşedintele Executiv al Ariston Thermo. Potrivit afirmaţiilor sale, anul trecut, investiţiile făcute de companie în Cercetare şi Dezvoltare au ajuns la un total de 61 de milioane de euro, faţă de 58 de milioane de euro în anul precedent.

    La jumătatea anului trecut, Ariston Thermo a anunţat două asocieri importante. Prima, realizată pe piaţa italiană, implică achiziţia unei companii ce produce componente electrice, DhE, în timp ce a doua vizează un joint venture în Uzbekistan, cu firma Uztransgaz - o subsidiară a furnizorului de utilităţi deţinut de stat, Uzbekneftegaz - axată pe producerea şi distribuţia de produse cu eficienţă ridicată pe piaţa locală.

    În prima parte a anului în curs, Ariston Thermo a inaugurat o nouă unitate de producţie de boilere electrice, în apropiere de Hanoi, Vietnam.

    De asemenea, primele luni din 2014 au însemnat, pentru Grupul Ariston, şi continuarea expansiunii internaţionale, prin intrarea directă pe piaţa din Africa de Sud, pe care compania nu avea o prezenţă directă, odată cu achiziţia unei companii dinamice şi cu creşteri rapide. Astfel, Ariston Thermo a finalizat cumpărarea integrală a Heat Tech Geysers, cel de-al doilea jucător al pieţei de boilere electrice sud-africane, care are 150 de angajaţi şi un business de 15 milioane de euro în 2013, în creştere comparativ cu anul precedent.

    La nivel de grup, Ariston Thermo a realizat venituri anuale de 1,33 miliarde de euro, în 2013, în creştere cu 0,8% comparativ cu veniturile din 2012. Corporaţia a raportat o creştere cu 7,6% a EBITDA (141 de milioane de euro) şi un avans cu 16,5% al EBIT, la 99 de milioane de euro. Profitul net s-a cifrat, în 2013, la 62 de milioane de euro, cu 24% mai mult decât în anul precedent.

    Pe parcursul anului acesta, Grupul va continua să se concentreze pe brandurile proprii, investind în marketing şi comunicare şi va face noi investiţii în producţie, dar şi în Cercetare şi Dezvoltare.

    Corporaţia are 6.600 de angajaţi, în cele 45 de companii şi 7 reprezentanţe situate în 31 de ţări. Ariston Thermo îşi distribuie produsele în peste 150 de state din întreaga lume. Grupul oferă o gamă completă de produse, sisteme şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră, în special sub brandurile Ariston, Elco, Chaffoteaux şi Racold.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Mobilier

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional