Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

DAN NAE, GLOBAL DESIGN BUCUREŞTI:"Arhitecţii de mobilă au început să prezinte importanţă printre consumatori"

Companii /

Dan Nae: "Încercăm să ne încadrăm în bugetele tuturor, nu suntem exclusivişti, nu avem standardizări, dar nu facem concesii, adică avem o limită sub care nu scădem calitatea mobilei noastre niciodată".

Dan Nae: "Încercăm să ne încadrăm în bugetele tuturor, nu suntem exclusivişti, nu avem standardizări, dar nu facem concesii, adică avem o limită sub care nu scădem calitatea mobilei noastre niciodată".

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Global Design Bucureşti produce mobilier rezidenţial la comandă din anul 1999, după cum ne-a spus Dan Nae, directorul general al companiei.

    Despre evoluţia companiei, domnia sa ne-a declarat: "De criză am trecut bine, dar cu eforturi înzecite, ne-am chinuit să supravieţuim. Acum suntem într-un plin avânt şi încercăm să transformăm ideea de mobilier din România. Dorim să oferim clienţilor o calitate superi­oară, să implementăm în piaţă mai multe materiale şi sisteme faţă de cele obişnuite, standard. Nu revoluţionăm piaţa, dar ştim să le punem în valoare mai bine decât alţii, pentru că avem o formulă de lucru puţin ciudată. Suntem producători, dar suntem mai mulţi arhitecţi decât producători, în firmă. Înainte era foarte rar ca un producător de mobilier să aibă arhitecţi. Acum firmele au inclusiv designeri. Am văzut că, mai nou, clienţii vin de mână cu designerii şi arhitecţii, ceea ce înseamnă că avem şi noi, arhitecţii, o importanţă în piaţă. Clienţii s-au mai educat şi îşi dau seama că este nevoie de specialişti când faci mobilă sau îţi amenajezi apartamentul".

    Global Design Bucureşti amenajează locuinţe şi, implicit, le mobilează cu obiectele de mobilier create şi produse de companie.

    Timpul de creaţie pentru amenajarea totală a unei locuinţe este mai scurt dacă ai acelaşi specialist, iar timpul este mai important, uneori, decât alte aspecte şi, de asemenea, nici preţurile nu sunt foarte ridicate, notează domnul Nae, adăugând: "Încercăm să ne încadrăm în bugetele tuturor, nu suntem exclusivişti, nu avem standardizări, dar nu facem concesii, adică avem o limită sub care nu scădem calitatea mobilei noastre niciodată".

    Domnia sa precizează: "O modalitate prin care am supravieţuit crizei a fost că ne-am fidelizat clienţii. Astfel, clienţii de acum 18-20 de ani se întorc să refacem mobila din locuinţă. Trendurile sunt altele, materialele la fel, au crescut copiii şi este normal să îi ţinem aproape şi să îi fidelizăm".

    Produsele de mobilier realizate de Global Design au fost vândute şi la export, în ţări ca Franţa, Mexic sau Maroc.

    Referitor la arhitecţii din domeniu, reprezentantul producătorului de mobilă ne-a subliniat: "În esenţă, dacă un arhitect este foarte bun, atunci acesta pleacă, pentru că în România nu este recunoscut. Dar cei care rămân îşi pot face un nume în ţara noastră şi să ducă în alte pieţe şi creaţiile româneşti".

    Conform domniei sale, tendinţa mondială este spre minimalism - spaţii cât mai largi, mobilă cât mai funcţională. Au revenit la modă materialele ultra-mate, promovate foarte intens afară şi în contrast cu cele lucioase, high gloss-uri, foarte stridente.

    "În România, dacă prezinţi materiale noi, atunci ai succes, pentru că oamenilor le place să fie primii care cumpără", a evidenţiat sursa citată, precizând că societatea pe care o conduce are o anumită înclinaţie pentru rezolvarea anumitor situaţii: "Apartamentele din Româ­nia sunt mici, atipice, ciudat construite, nu au nicio legătură cu standardizările şi trebuie să ajungă la un producător de mobilă care să personalizeze. Acest lucru înseamnă să creezi spaţii de depozitare, să consiliezi clientul şi să discuţi cu el în privinţa unor anumite detalii - cum îşi ţin hainele, pantofii etc.. La magazinele care produc mobilă standardizată nu se discută astfel de aspecte. Noi ne pliem pe spaţiile existente, ceea ce este foarte important, încercăm să creăm spaţii suplimentare de depozitare, astfel încât să nu fie deranjante, să se am­bienteze foarte bine cu amenajarea existentă. Unii ne declară foarte clar bugetul şi nevoile, iar noi încercăm să ne pliem pe acestea".

    Compania execută mobilă de bucătărie, de dormitor şi livinguri, din toate materialele existente.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional