Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

FLORIN POPESCU, ROCKWOOL ROMÂNIA:"Piaţa materialelor de izolaţii va creşte cu 5-10%, în acest an"

Materiale /

"Piaţa materialelor de izolaţii va creşte cu 5-10%, în acest an"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Evoluţia din acest an a sectorului materialelor de izolaţii este similară cu cea din anul trecut, cu o uşoară tendinţă de creştere, după cum ne-a spus Florin Popescu, directorul general al companiei Rockwool România.

    Domnia sa estimează că piaţa de profil va avea un trend pozitiv în 2014, urmând să înregistreze o creştere de 5-10%.

    "În contextul necesităţii reducerii costurilor cu energia pentru încălzirea sau răcirea clădirilor, materialele pentru izolaţii termice în construcţii constituie o necesitate", ne-a precizat domnul Popescu.

    Potrivit reprezentantului Rockwool, se remarcă o tendinţă de profesionalizare a pieţei de vată minerală: "Actorii principali au o abordare în care oferă soluţii şi performanţă, înainte de a oferi preţul cel mai mic".

    Pe segmentul de vată bazaltică, principalii clienţi rămân proiectele industriale, respectiv halele metalice cu destinaţie pentru producţie, logistică, centre comerciale etc.

    "Trebuie remarcată creşterea spectaculoasă a utilizării vatei bazaltice în anveloparea clădirilor, atât la renovări, cât şi în construcţiile noi. Pentru segmentul rezidenţial, motivaţia este puternică, plecând de la dorinţa de eficienţă energetică, siguranţă la foc, reducerea zgomotului şi necesitatea pentru soluţii durabile. Toate acestea sunt oferite de vata bazaltică mai mult decât oricare alt material de izolaţie", ne-a mai declarat Florin Popescu.

    Potrivit domniei sale, piaţa locală de vată minerală s-a ridicat, în 2012, la circa 2-2,2 milioane de metri cubi. Valoarea pieţei a ajuns la circa 40-50 de milioane de euro.

    Rockwool a redus costurile fixe şi a ajustat producţia în funcţie de cerere

    Grupul Rockwool a luat măsuri de contracarare a crizei prin reducerea costurilor fixe şi ajustarea producţiei în funcţie de cererea de pe piaţă, a subliniat Florin Popescu, adăugând: "Organizaţia a iniţiat planuri eficiente de management al întregii afaceri, pentru menţinerea cotelor de piaţă deţinute şi a poziţiei de lider al domeniului izolaţiilor din vată bazaltică. La nivel naţional există, pe termen mediu, potenţial atât în reabilitarea termică a clădirilor, cât şi în construcţiile noi".

    Rockwool este una dintre companiile care colaborează la realizarea proiectului Casa e4, care urmăreşte obţinerea unei locuinţe eficiente energetic, cu un consum de energie aproape de zero.

    "Compania noastră a venit în întâmpinarea îndeplinirii acestui scop prin punerea la dispoziţia reprezentaţilor proiectului Casa e4 de materiale şi soluţii eficiente energetic, de o calitate superioară. Datorită structurii vatei bazaltice Rockwool, forma şi rezistenţa produselor rămân neschimbate pe întreaga durată de viaţă a clădirii, contribuind la obţinerea unei performanţe termice de neegalat", ne-a explicat Florin Popescu.

    Societatea Rockwool se află pe piaţa din ţara noastră din anul 1998.

    Cerere sporită de produse ieftine pe segmentul materialelor de construcţii

    Segmentul materialelor de construcţii se confruntă cu o cerere sporită de produse ieftine, în detrimentul celor de calitate superioară, în general ca urmare a reducerii generale a costurilor de producţie, proiectată la nivelul preţurilor de vânzare către utilizatorii finali, după cum ne-a spus domnul Popescu.

    În aceste condiţii, din dorinţa de a vinde, multe companii au tendinţa de a plasa produse din segmentele premium în cadrul grupelor de materiale economice. În acest context, firmele care nu acceptă astfel de compromisuri riscă reducerea volumelor de vânzări şi, implicit, pierderea cotei de piaţă. În acelaşi timp, menţinerea ponderii din piaţă corelată cu un profit negativ este cel mai rău scenariu care poate fi vizibil într-o companie, în special pe termen lung.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional