Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Nou boutique hotel de lux în centrul oraşului Manchester

Internaţional /

Foto https://salboy.co.uk/

Foto https://salboy.co.uk/

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    În cartierul Castlefield din centrul oraşului Manchester, pe locul clădirii istorice Deansgate, va fi construit un hotel de lux, tip boutique, care va avea 36 de camere pe cinci etaje, birouri, restaurant, bar, spa şi piscină, anunţă manchestereveningnews.co.uk.

    Planul pentru construcţia hotelului de cinci stele pe Liverpool Road a fost aprobat de municipalitatea din Manchester.

    Dezvoltatorul Salboy Ltd., care se ocupă de acest proiect, susţine că este nevoie de mai mult spaţiu hotelier pentru acoperirea cererii în creştere, ca urmare a deschiderii Aviva Studios şi a altor atracţii majore în zonă.

    Deansgate, care a fost în trecut gazda Commercial Hotel, construit între 1950 şi 1960, va fi parţial demolat pentru a face loc noului hotel. Demolarea vine ca urmare a daunelor structurale identificate în acest loc de dezvoltatori, inclusiv prăbuşiri de tavan, notează sursa citată.

    "Starea actuală a sitului este neatractivă şi, fără o formă de intervenţie, s-ar deteriora în continuare, iar locul riscă să fie supus actelor de vandalism", avertizează un raport care menţionează: "Există riscul ca această clădire să se piardă, dacă nu are loc dezvoltarea sa".

    Raportul privind situl mai arată: "Propunerea de dezvoltare va aduce beneficii de patrimoniu prin faptul că va reface elementele de patrimoniu pierdute, permiţând ca această clădire protejată să fie apreciată în anii următori. Propunerea va sprijini, de asemenea, piaţa locală a amuncii, prin 35 de posturi cu normă întreagă, respectiv angajamentul de a recruta angajaţi din zonă şi prin parteneriatele clientului cu colegiile şi universităţile locale. Se va pune un accent deosebit pe tinerele talente pentru promovarea ospitalităţii ca oportunitate în carieră. Propunerea va susţine, totodată, turismul şi economia de agrement din Manchester".

    Simon Ismail, cofondator al Salboy, spune: "Decizia noastră de a achiziţiona amplasamentul Castlefield cu intenţia de a construi un hotel tip boutique de cinci stele se încadrează în strategia noastră de a ne diversifica pipeline-ul de dezvoltare. Manchester continuă să-şi demonstreze poziţia importantă, fiind una dintre destinaţiile de top din Marea Britanie pentru turism şi cultură".

    Reprezentantul Salboy concluzionează că ratele de ocupare a hotelurilor din Manchester sunt ridicate, oraşul este plin de viaţă, cu o populaţie locală în creştere şi cu vizitatori care caută "locuri grozave" ca să petreacă timpul, să locuiască şi să facă afaceri.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional