Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SEBASTIAN BOBU, SYMMETRICA:"Cei care cumpără pavele investesc în proiecte complexe şi estetice"

Companii /

"Cei care cumpără pavele investesc în proiecte complexe şi estetice"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Creştere de 5% a sectorului prefabricatelor mici, anul trecut

    Piaţa prefabricatelor mici din ţara noastră a înregistrat o creştere de circa 5%, anul trecut, ajungând la aproximativ 69,3 milioane de euro, estimează Sebastian Bobu, director executiv al companiei Symmetrica, care apreciază că volumul pieţei s-a cifrat la 12,5-13 milioane de metri de produse.

    În 2013, valoarea sectorului s-a ridicat la circa 66 de milioane de euro, în timp ce volumul pieţei de profil a fost în jur de 12 milioane de metri.

    Domnul Bobu susţine că, în comparaţie cu anul precedent, 2014 a adus o creştere a investiţiilor în sectorul privat, în special în zona rezidenţială şi pe segmentul sediilor de companii, şi o diminuare a investiilor în infrastructură şi în proiectele de amenajare a spaţiilor publice.

    Domnia sa speră într-o menţinere a creşterii sectorului rezidenţial şi privat şi în 2014, dar şi într-o alocare mai generoasă a fondurilor bugetare pentru derularea proiectelor,

    În ceea ce priveşte preţurile medii ale prefabricatelor mici, nu au fost remarcate schimbări semnificative în ultimul an, apreciază reprezentantul Symmetrica, subliniind că cererea din piaţă se situează sub nivelul ofertei.

    Sebastian Bobu ne-a declarat: "Am observat, de-alungul timpului, că românii care îşi amenajează curtea cu pavele au început să investească în proiecte mai complexe şi estetice, iar criteriul financiar nu mai este cel determinant. Preţurile evoluează în sens crescător, dar pentru produsele cu un grad ridicat de calitate şi finisare. Pavelele simple nu mai sunt atât de căutate. Consumatorii rezidenţiali îşi îndreaptă atenţia către culori şi modele deosebite, cu prelucrări care oferă un aspect antichizat sau modern. În ceea ce priveşte formele, cele mai căutate sunt cele drepte, clare. În general, alegerea se bazează pe decizia luată în showroom sau în faţa standului şi mai puţin pe sfatul specialistului, al arhitectului".

    Cifra de afaceri a Symmetrica, în creştere cu 8%, în 2014 faţă de 2013

    Symmetrica a înregistrat o cifră de afaceri de 73,85 milioane de lei, anul trecut, în creştere cu 8% faţă de cea din 2013. Pentru anul în curs, compania are în vedere o creştere de 5% a cifrei de afaceri, după cum ne-au spus reprezentanţii societăţii.

    Referitor la planurile de investiţii, Sebastian Bobu ne-a precizat: "Principala direcţie este cea a vânzărilor către proiectele private, motiv pentru care am decis să lansăm noi produse dedicate acestui segment, prin care sperăm să atragem mai mulţi clienţi.

    În prezent, Symmetrica comercializează produse destinate atât segmentului rezidenţial, cât şi celui public, şi anume pavele, borduri, rigole şi capace de rigole. Elementele care diferenţiază produsele noastre sunt, în primul rând, calitatea producţiei şi diversitatea modelelor oferite".

    Potrivit domniei sale, compania urmează să lanseze două noi game de produse destinate sectorului rezidenţial, cu o destinaţie mai largă, produse de grădină şi produse de zidărie.

    Anul trecut, compania a introdus în piaţă modele noi de borduri şi pavele, destinate mai ales lucrărilor de infrastructură.

    Cea mai nouă investiţie a societăţii, care se află în curs de implementare, vizează o nouă linie de producţie în cadrul unităţii din judeţul Bistriţa şi are o valoare de circa 1,5 milioane euro.

    În prezent, compania exportă doar către Republica Moldova, iar procentul nu este unul semnficativ, ne-a spus Sebastian Bobu, adăugând: "Sperăm ca anul acesta să ne axăm mai mult pe acest aspect şi să găsim modalităţi de a pătrunde şi în alte pieţe din apropiere".

    Symmetrica deţine cinci unităţi de producţie pe piaţa locală: Vereşti - Suceava, Podul Iloaiei - Iaşi, Bolintin Vale - Ilfov, Prejmer- Braşov şi Sintereag - Bistriţa.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional