Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Soluţiile de încălzire ELCO susţin dezvoltarea pieţei clădirilor de birouri de clasă A

Companii /

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Dezvoltatorii îşi îndreaptă acum atenţia către parcuri de business formate dintr-un mix de spaţii - birouri şi retail sau birouri şi rezidenţial

    Estimările privind livrările de spaţii de birouri de clasă superioară A şi B care vor fi finalizate anul acesta se ridică la 365.779 de metri pătraţi, în mare parte fiind vorba despre parcuri de business de dimenisuni mari, armonizate, astfel încât să includă un mix de spaţii - birouri şi retail sau birouri şi rezidenţial - situate în zone centrale sau în apropierea staţiilor de metrou, se arată într-un raport asupra pieţei de profil.

    Tendinţa sectorului construcţiilor este urmată îndeaproape şi de cea a tehnologiilor complementare din domeniul cazanelor industriale, care se află în continuă creştere de câţiva ani. Dezvoltatorii marilor proiecte imobiliare demonstrează un interes din ce în ce mai mare pentru tehnologiile cu eficienţă energetică ridicată, în urma implementării cărora pot obţine certificatele de evaluare a performanţelor energetice.

    Domeniul construcţiilor - în continuă dezvoltare

    Boom-ul din domeniul construcţiilor va continua şi în următoarea perioadă, managerii companiilor din domeniu estimând pentru perioada iulie- septembrie creşterea activităţii în acest sector al economiei, potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS). Concluziiile au fost obţinute prin intermediul unor anchete de conjunctură, în urma estimărilor făcute de manageri cu privire la tendinţele activităţii economice. În construcţii se va înregistra o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +26%, ceea ce reprezintă diferenţa procentuală între alternativele extreme (% creştere - % scădere în percepţia managerilor intervievaţi), potrivit estimărilor pentru perioada iulie-septembrie 2019, în timp ce numărul de salariaţi va înregistra o creştere moderată (sold conjunctural +11%).

    Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, a declarat: "Ceea ce numim tendinţă este de fapt o situaţie care pe zi ce trece devine firească, devine o stare de fapt. Deja toţi marii jucători din business sunt tot mai interesaţi să doteze spaţiile pe care le construiesc cu soluţii de încălzire cât mai eficiente, sunt preocupaţi să intergreze în proiectele lor o marcă anume în care au încredere, echipamente performante din punct de vedere energetic. Opţiunea lor pentru ELCO este la fel de firească, fiind convinşi de istoria îndelungată a companiei în domeniul inovaţiei şi de câteva elemente cheie care asigură eficienţa sistemelor noastre de încălzire - proiectare simplă, implementare fiabilă şi func­ţionare optimă".

    Soluţiile de încălzire ELCO sunt destinate tuturor tipurilor de proiecte comerciale, industriale şi administrative, precum clădiri de birouri, centre comerciale, spitale, hoteluri, stadioane, hale industriale şi acoperă toate cerinţele speciale ale proiectelor în care sunt integrate. Sistemele ELCO folosesc tehnologii inteligente pentru a realiza economii de energie şi, de asemenea, sunt susţinute de servicii de întreţinere şi service dedicat. Pe piaţa din România, gama de produse ELCO include cazane în condensare murale sau de pardoseală, precum Thision L Eco (în gama de puteri 70-120 kW), Trigon XL (în gama de puteri 140-570 kW) şi Trigon XXl (în gama de puteri 650 - 2000 kW).

    Clădirile noi sunt "verzi", iar cele vechi sunt reabilitate

    Potrivit estimărilor din piaţă, toate clădirile de birouri de clasă A aflate în prezent în construcţie sunt pre-certificate ca fiind clădiri verzi, în mai multe sisteme internaţionale - LEED, BREEAM sau WELL - şi o mare parte dintre cele de clasă B+ au în vedere o astfel de certificare.

    "Domeniul în care activăm s-a maturizat, iar creşterile pe care le înregistrează au loc în urma unor eforturi susţinute de formare a pieţei, de popularizare susţinută a avantajelor pe care le oferă soluţiile noastre de încălzire. ELCO abordează cerinţele specifice clienţilor şi oferă o valoare tangibilă în ceea ce priveşte eficienţa energetică, economia şi siguranţa. Fiabilitatea sis­temelor de încălzire şi serviciile de mentenanţă asigurate de reţeaua de service dedicată garantează o relaţie continuă cu clienţii noştri pentru întreaga durată de viaţă a produsului", a subliniat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

    Printre proiectele în care a fost integrată pe plan local tehnologia ELCO se numără: The Bridge - Corp A şi B, Campus Globalworth - clădirile 1 şi 2, Green Court - clădirile A şi B, Day Tower, parcuri logistice şi depozite (P3 Logistics, CEMPS etc.), centre wellness & SPA (WorldClass Atlantis), unităţi medicale (MedLife), ferme (Suinprod SA) etc.

    "Tehnologiile din ce în ce mai avansate de care dispun soluţiile de încălzire, automatizarea, controlul facil, integrarea acestora în BMS (Building Management System) cu restul echipamentelor din proiect determină rafinarea continuă a domeniului şi stabilirea unor standarde ridicate de calitate pe care un jucător cu experienţă le poate atinge", a mai afrmat Cătălin Drăguleanu.

    ELCO şi-a demonstrat orientarea către inovaţie cu peste 90 de ani în urmă, astăzi fiind unul dintre liderii europeni în industria de profil, cu peste 1,7 milioane de sisteme de încălzire instalate în întreaga Europă. Printre proiectele de referinţă din întreaga lume în care se regăsesc soluţiie ELCO se numără: Satul Olimpic din Soci, Perfect Adminis­tration Residence din Beijing, Primaria şi Opera din Lyon, Satul Olimpic din Beijing, Stadionul Parkstad-Limburg din Kerkrade, Spitalul Sf. Maria din Ludwigshafen, EuroAirport din Basel şi altele.

    (C)

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional