Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

STUDIU KD MARKET INSIGHTSPiaţa materialelor de construcţii din Europa, în creştere

Materiale /

Piaţa materialelor de construcţii din Europa, în creştere
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Migraţia populaţiei - factorul major care alimentează cererea pentru dezvoltarea clădirilor din sectorul rezidenţial şi comercial
    Deficitul de lucrători calificaţi şi costurile ridicate cu materialele, provocările majore din sectorul construcţiilor

    Piaţa materialelor de construcţii din Europa, care a însumat 89.090,4 milioane de dolari în 2017, este prevăzută să ajungă la 124.115,8 milioane de dolari în 2023, în baza unei creşteri agregate anuale (CAGR) de 5,7% în perioada 2018-2023, conform raportului Europe Construction Products Market, realizat de KD Market Insights din Australia.

    Produsele de construcţie, precum siding-ul, finisajele, pardoseala, pereţii despărţitori etc., sunt utilizate pentru protejarea infrastructurii de impactul umidităţii şi temperaturii, dar şi pentru estetica acesteia.

    Potrivit analizei, creşterea migraţiei populaţiei în Europa este factorul major care alimentează cererea pentru dezvoltarea şi remodelarea clădirilor din sectorul rezidenţial şi comercial.

    KD Market Insights aminteşte că Executivul european a formulat iniţiative care privesc proiectarea, construirea şi operarea structurilor după conceptul de clădire ecologică, pentru utilizarea eficientă a energiei şi a resurselor destinate construcţiilor.

    Deficitul de lucrători calificaţi şi costurile ridicate cu materialele sunt provocările majore din sectorul construcţiilor, scrie analiza, care menţionează că investiţiile mai mari în instalaţii şi întreţinerea asociată a produselor de construcţie împiedică extinderea mai accentuată a pieţei. În plus, urbanizarea rapidă şi industrializarea au sporit adoptarea conceptului de infrastructură inteligentă, care a redus cerinţele energetice şi emisiile de carbon în ultimii ani.

    Piaţa produselor pentru construcţii cuprinde pardoseli, finisaje, siding-uri din diverse materiale, precum lemn, lemn prelucrat, vinil, plastic, fibre de ciment, cărămizi etc.

    Analiza preconizează că segmentul de produse de siding va domina piaţa în toată perioada analizată.

    Raportul a analizat pieţe din Europa de Vest şi cea de Est, printre care Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Olanda, Polonia, Ungaria, Rusia, Republica Cehă, România. Autorii preconizează că Europa de Vest va contribui cu o cotă mai mare la piaţa produselor de construcţii în perioada analizată, ca urmare a urbanizării rapide şi industrializării.

    ----------------

    KD Market Insights: unii dintre actorii cheie ai pieţei europene a produselor de construcţii sunt Wienerberger Baustoffindustrie AG, Holzplast LLC, Hanson Building Products Ltd, Hekim Construction Inc, Kingspan Group, Leier International.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional