Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ACHIZITII PUBLICEInca sase companii sub vizorul Consiliului Concurentei in afacerea racordurilor de gaze

A.D. Companii /

Consiliul Concurentei a extins investigatia privind posibila intelegere intre unele companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente, la alte sase companii si trei noi licitatii organizate tot de "Transgaz" SA si "Romgaz" SA, releva un comunicat al institutiei.

Cele sase companii suspectate de intelegeri anticoncurentiale, pentru care a fost extinsa investigatia sunt: "Petroconst" SA, "Armax Gaz" SA, "Insta Grup" SRL, "Zappa Electric" SRL, "Industrial Montaj" SA şi "Spoting" SA. Valoarea totala a celor trei noi contracte incheiate de "Transgaz" si respectiv "Romgaz" cu companiile investigate este de aproximativ 30 milioane lei.

Domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat: "La acest caz am colaborat cu DIICOT care ne-a furnizat noi indicii privind posibila implicare in trucarea licitatiilor si a altor sase companii alaturi de cele 17 suspectate initial. Daca aceste practici vor fi confirmate, vom sanctiona corespunzator companiile implicate, iar amenzile pot ajunge pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, asteptam companiile care doresc sa coopereze cu noi in cadrul programului de clementa si le putem oferi imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor".

In urma extinderii investigatiei, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate la "Inspet" SA, "Condmag" SA, "Rominsta" SRL, "Cis Gaz" SA, "Moldocor" SA, "TMUCB" SA Sucursala Targu Mures, "Petroconst" SA, "Armax Gaz" SA, "Insta Grup" SRL, "Zappa Electric" SRL, "Industrial Montaj" SA si "Spoting" SA. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice investigatiei.

In septembrie 2011, Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind o posibila intelegere intre 17 companii de a participa cu oferte trucate, individuale si in asociere, la opt licitatii organizate de "Transgaz" SA si "Romgaz" SA in perioada 2009 - 2011 pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente.

In prezent, investigatia se refera la 11 licitatii organizate de "Transgaz" şi "Romgaz" si sunt suspectate 23 de companii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional