Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

AdePlast a inaugurat o fabrica de polistiren la Oradea

A.D. Companii /

AdePlast a inaugurat o fabrica de polistiren la Oradea

Producatorul de materiale de constructii AdePlast a inaugurat fabrica de polistiren de la Oradea, in urma unei investitii de 3,2 milioane de euro. Noua unitate de productie are o capacitate de 700.000 mc pe an.

"Unitatea de la Oradea este cea de-a doua fabrică de polistiren din portofoliul nostru industrial, dupa cea de la Ploiesti, care include si o linie de polistiren grafitat de 150.000 metri cubi pe an. In iunie vom porni inca o unitate similara la Roman", a declarat Marcel Barbut, CEO AdePlast.

Cu cele trei noi fabrici de polistiren expandat si cu linia de polistiren grafitat, AdePlast va ajunge la o capacitate de productie de 2,25 milioane mc anual.

In urma inaugurarii noii fabrici de la Oradea, compania finalizeaza prima platforma industriala compusa din trei fabrici diferite (adezivi, vopsele, polistiren).

Dezvoltarea celorlalte platforme industriale de la Ploiesti si Roman va continua pe tot parcursul acestui an, pentru iulie fiind programata deschiderea fabricii de vopsele de la Ploiesti, a adaugat Marcel Barbut.

Odata cu deschiderea noii fabrici de la Oradea, AdePlast isi propune sa isi consolideze pozitia pe piata din Ungaria si din Vestul Europei. "Exportul este o directie strategica pe care ne dorim sa dezvoltam puternic in urmatorii ani. Bulgaria, Moldova, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania sau Libanul sunt piete pe care vom fi din ce in ce mai prezenti cu produsele noastre, in primele 4 luni, avand deja o crestere a exporturilor de 49 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut", a mai spus domnul Barbut.

AdePlast detine in prezent capacitati de productie de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 20.000 de tone de vopsea si tencuieli decorative pe un schimb si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), inclusiv polistiren grafitat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional